Dodge Viper
oktober 12, 2020

3x største motorer på Bilbasen

Alt under 3 liter er en læskedrik – ikke en motor. Dét har i mange år været amerikanske bilproducenters mantra, før miljøet blev noget, man skulle tage hensyn til. Vi har fundet tre fuldfede amerikanere, som har de største motorer på Bilbasen målt på slagvolumen.

Af: Simon Hallenslev / d. 12. oktober 2020

Amerikanerne er glade for store motorer, som kun er store, fordi de kan. Det er også der, det amerikanske udtryk ”There’s no replacement for displacement” stammer fra. Oversat betyder det; der er ingen erstatning for slagvolumen.

Når du ser disse tre biler, vi har fundet på Bilbasen, giver udtrykket mening. De har nemlig Bilbasens største motorer og får enhver downsized-øko-familiecontainer med 1-liters benzinmotor til at se ufatteligt gnaldet ud. Der er ikke én af de tre, der har en motor på mindre end syv liter.

Vi starter med den “mindste” motor først og arbejder os opad.

Familiebilen – Chrysler Town & Country 7,2

Hvis du nogensinde har set en amerikansk familiefilm fra 80’erne, ringer denne Chrysler med al sandsynlighed en klokke. De amerikanske bilproducenter fulgte i 70’erne og 80’erne nemlig omtrent samme opskrift, når de skulle lave en familiebil.

En familiebil skulle være stor indvendig som udvendig, blød som smør, gerne to-farvet og så selvfølgelig med en ordentlig høvl af en V8’er under hjelmen. Denne Town & Country har alt dét!

LÆS OGSÅ | 3x mest uøkonomiske biler på Bilbasen

Motoren i denne Chrysler er på 7,2 liter (7.206 cc), eller 440 cubic inches, som amerikanerne selv regner det. Det lyder voldsomt i en familiebil, men ikke når du hører, at den kun yder 245 hk. Når kræfterne omsættes af den automatiske gearkasse i tre trin, får de lov til at blive brugt, da bilen vejer lige i underkanten af 2,3 tons.

Du får med andre ord ikke en racer, men et ærkeeksemplar på en amerikansk familieflyder. Bilen har tre sæderækker, hvor den sidste ligger på tværs i bagagerummet. Skulle dine børn få det varmt deromme, kan bagruden rulles ned elektrisk ligesom sideruderne. Herligheden står hos EZ Biler i Them og kan blive din for 139.900 kr. uden afgift.

Gangsterbilen — Cadillac Eldorado 8,2

Vi bliver lidt i filmverdenen. Forestil dig en italiensk restaurant i New York, denne Cadillac Eldorado kommer trillende, vinduet rulles ned og ud stikkes en ‘Tommy Gun’-maskinpistol. Det lyder som enhver amerikansk mafia-gangster-film, og denne bil passer som fod i hose i fortællingen.

Eldorado-serien fra Cadillac så først dagens lys i 1953 som en eksklusiv 2-dørs cabriolet, og blev siden én af bilmærkets mest luksuriøse og eftertragtede modeller. Særligt den tredje generation Eldorado fra 60’erne blev et ikon og er nærmest symbolet på, hvad folk tænker, når man siger ‘gammel amerikanerbil’.

LÆS OGSÅ | 3x billige V8’ere på Bilbasen

Denne Cadillac Eldorado er den niende generation, hvor linjerne er noget mere kantede og klodsede. Selvom her er tale om en 2-dørs sag, er der ikke så meget som en antydning af sport. V8-motoren på 8,2 liter (8.189 cc) yder 210 hk og 515 Nm. Kræfterne sættes i spil af en automatgearkasse i tre trin, som skal flytte de 2.349 kg, den vejer.

I dag behøver du hverken at være gangster med italiensk ophav eller hot-shot Wall Street-børsmægler for at købe denne Eldorado. Alt du skal have er 125.000 kr. på lommen og en god rabataftale på dit benzinkort. Sælges af forhandleren Slagelse Bilsalg (som ligger i Slagelse) og prisen er med afgift.

Racerbilen — Dodge Viper GTS 8,4

Vi startede med at skrive, at mange amerikanske V8-motorer er store bare for at være store. Det passer imidlertid ikke på denne sidste bil, der har Bilbasens største motor målt på slagvolumen, og som, modsat de to andre biler, godt kan flytte sig.

Denne Dodge Viper er af den femte og indtil videre seneste generation af Viper, som yder 645 hk fra V10-motoren på 8,4 liter (8.382 cc) og sug. Det er nok til at rykke de 1.549 kg, den vejer, fra 0 til 100 km/t på 3,5 sekunder og fortsætte hele vejen til 332 km/t. Hvis altså bilen havde været standard.

LÆS OGSÅ | 3x oversete luksusbiler til under 80.000 kr.

Det nysgerrige øje kan i salgsannoncen finde nogle ord, der afslører, at denne Viper er væsentligt vildere end de førnævnte specifikationer. Ifølge forhandleren eCar i Randers, har bilen nemlig været en tur forbi Calvo Motorsports i Texas. Et tuningsfirma, der er notorisk kendt for deres arbejde på Viper, som de kan klemme omkring 2.000 hk ud af.

I annoncen står der, at bilen blandt andet er udstyret med et kompressor-kit, fuldt udstødningssystem, portet topstykke og et andet brændstofsystem. Det er ikke til at sige, hvor mange hk der er klemt ud af denne Viper, men lignende setups kan godt give omkring 800 hk.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS