Kategorier
Video

Videotest: Volvo V60 Polestar (367 hk)

Polestar er for Volvo, hvad AMG er for Mercedes-Benz. Der er med andre ord tryk på kedlen, når der står Polestar i grillen.

V60 Polestar er ingen undtagelse. Hvis en blå farve kan skrige, så gør den det her. Motoren er den traditionelle to-liters benziner som grundlæggende er den samme i alle Volvo. Her er der både turbo og kompressor, hvilket skyder effekten op på 367 hk. Med firehjulstræk er det nok til at skyde kareten til 100 km/t på kun 4,7 sekunder.

Faktisk er bilen så effektiv, at den (S60) kørte Nürburgrings Nordsløjfe på blot 7:51,11 minutter i 2016 – på det tidspunkt var den hurtigste firedørs gadebil rundt på Nordsløjfen.

Anders Berner har kørt blålynet og du kan se videoen her:

Større video, hvis du sidder ved computere:

 

Se mere om Volvo:

Volvo V90 Cross Country: Meget mere end bare et kønt ansigt

Voldsom Volvo. S60R er en hård hund med 300 hk og firehjulstræk

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.