Kategorier
Forbrugerstof

6 virkeligt irriterende bilvaner – ifølge Ebbe

Nogle ting kan drive en bilejer til vanvid. Hvis du vil få Ebbe Sommerlund helt op i det røde felt, så er her en guide.

Jeg er ikke specielt sart med den Renault Laguna III, jeg har lige nu. Det er en brugsbil og børnene er stadig relativt små, så deres beskidte sko kommer uundgåeligt til at ramme forsædernes bagside og der kommer også kiksekrummer i deres barnestole. Nogle gange er ro på bagsædet et par minutter med støvsugeren værd.

LÆS OGSÅ: 5 ting du fortryder, når du køber bil

Men selvom jeg er mere large end jeg har været med tidligere biler, så er der stadig nogle ting som kan få tandhjulene til at børste tænder i min hjernekasse. Ting der får blodtrykket til at kysse det røde felt. Ting som passagerer bare skal lade være med i min bil.

1. Fødderne på instrumentbordet

Skrammer på instrumentbordet er næsten umulige at fjerne igen, så hold venligst fødderne på gulvet. Heldigvis er det også farligt, hvis airbaggen går af, så hvis ikke din passager har respekt for dig, så har hun det forhåbentlig for risikoen for brækkede ben og næse i tilfælde af frontal kollision.

2. Ikke banke fødderne af

Jeg ved godt, at det ikke fjerner al skidt fra fødderne, men det er god stil lige at banke fødderne sammen inden bilens måtter betrædes.

3. Smæk døren for hårdt

I mange biler behøver man næsten ikke lægge vægt i, når døren skal lukkes. Nogle smækker døren, som skulle de ramme bolden til rundbold. Lad være med det – hellere smække en ekstra gang, fordi det var for blødt.

LÆS OGSÅ:Tesla har ødelagt min bagdel

4. Ikke stille sædet tilbage

Jeg er 190 cm høj og vejer cirka det dobbelte af min kæreste. Når hun har kørt i bilen og der holder en bil ved siden af, så kræver det nogle gange akrobatiske evner at klemme korpusset ind i sædet. Jeg har udviklet en metode, hvor jeg rækker højre ben ind og med hælen skubber sædet tilbage, så jeg klarer mig. Men det kunne være lækkert, at komme ud til en bil, hvor hun har kørt sædet tilbage inden hun forlod den.

5. Lukke for dyserne

Hvorfor dugger ruderne i passagersiden? Okay, det her er virkelig irriterende. Hvem har lukket for luftdyserne – inklusiv den helt til højre, som man ikke kan nå, mens man kører?

SE OGSÅ:Video: Vi tester køreklare biler under 10.000 kroner

6. Slukke helt for aircondition og blæser

Hvorfor dugger alle ruderne? Hvorfor lugter her lidt af prut? Ahh, der er én (læs: min kone) der har slukket helt for klima-anlægget! Don’t do it! Never. Ever. Bare stop med det. Tak

Mit blodtryk stiger bare ved at skrive om disse irritationsmomenter. Hvad irriterer mon dig?

Kommenter på Facebook

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.