februar 28, 2022

Kia EV6 er Årets Bil i Europa

Den elektriske Kia tager sejren i Car of the Year i Europa 2022 foran Renault Megane E-Tech Electric og Hyundai Ioniq 5

TEKST Morten Bek FOTO PR

Car of the Year, den europæiske kåring af den bedste nye bil på markedet, er en af de vigtigste kåringer i bilbranchen. Og den årlige kåring af Årets Bil i Europa (som vi vælger at kalde den) har et stærkt dansk islæt. Årets Bil i Europa blev etableret i 1964. Takket være den danske motorjournalist Rogers Søgaard afholdes selve testen i Tannis i Nordjylland.

LÆS OGSÅ | Duel: Kia EV6 møder MG Marvel R (og Korea er langt foran Kina)

Hvert år i efteråret indtager et hav af europæiske journalister, repræsentanter for bilmærkerne og ingeniører området omkring Tannisbugten.

Årets Bil i Danmark afholdes også i efteråret, og vinderen offentliggøres en måneds tid efter. Juryen bag Årets Bil i Europa skal bruge længere tid til at simre, og først ved biludstillingen i Genève offentliggøres vinderen.

Til venstre direktøren for Geneva International Motor Show (GIMS), Sandro Mesquita og til højre formanden for Car of the Year-juryen Frank Janssen, som kommer med et meget afmålt smil. Måske han havde håbet på en anden vinder?

EV6 ligger 14 point foran Megane E-Tech Electric

Den fysiske udstilling er også i år aflyst på grund af Covid-19, men Årets Bil i Europa 2022 skal selvfølgelig kåres alligevel. Et finalefelt med i alt syv biler er ved afstemning blevet kogt ned til en vinder: Kia EV6.

Den elektriske Kia, som i Danmark sælger som varmt brød, vinder 2022-titlen med i alt 279 point.

LÆS OGSÅ | Renault sender den elektriske Megane E-Tech ud til priser fra 266.900 kr.

På plads nummer to med 265 point ligger den helt nye elbil Renault Megane E-Tech Electric. På plads nummer tre ligger Årets Bil i Danmark, Hyundai Ioniq 5, med 261 point. Plads nummer fire går til feltets eneste bil, der fås med forbrændingsmotor: Peugeot 308 med 191 point.

6 point efter 308, på plads nummer fem, finder vi Skoda Enyaq med 185 point. Plads nummer seks indtages af Ford Mustang Mach-E med langt færre point – 150 point. Sidstepladsen med 144 point går til Cupra Born.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS