oktober 11, 2019

Golf GTE: Årets Brugtbil tilsat strøm

Golf VII – Årets Brugtbil 2019 – findes i et hav af varianter på brugtmarkedet. Vi kigger nærmere på den mest avancerede version, Golf GTE.

Af: Simon Hallenslev / d. 11. oktober 2019

Det behøver ikke være kedeligt at køre miljøbevidst – det er Golf GTE et rullende bevis på. Og med den nyvundne titel som Årets Brugtbil 2019 til syvende generation af VW Golf, bliver det pludseligt meget fristende at stifte bekendtskab med hybridteknologien.

LÆS OGSÅ | Guide til køb af Golf VII

Golf GTE er en avanceret sag. Egentlig kan man betegne den som en af de mest teknisk avancerede biler på markedet i øjeblikket. Hybridteknologi, en lille 1,4 liters turbobenziner og en DSG-automatgearkasse med hele tre koblinger er hvad der skal til, for at køre både underholdende og langt på literen.

Omsat til effekt, så leverer benzinmotoren maksimalt 150 hestekræfter og elmotoren 110 hestekræfter — maksimal kombineret systemydelse er 204 hestekræfter. Det giver Golf GTE et kraftoverskud, der lugter meget af Golf GTi. Faktisk kan elmotoren være med til at give en illusion om, at GTE-præstationerne er den benzinslugende pendant overlegen.

LÆS OGSÅ | Årets Brugtbil og konkurrenterne

I lydbilledet er det klart, at den lille 1,4 liters benzinmotor hurtigt kommer til at lyde forkølet sammenlignet med GTi. Derfor har Volkswagen taget lydbilledet fra netop GTi og smidt det i højtalerne på GTE, så den lyder mere potent, når du trykker på speederen. Og selvom du ved, at det er snyd, så lyder det bare bedre!

Og når du så har fået ‘sportslyd’ nok for en dag, kan du skifte til at køre komplet lydløst. I Golf GTE kan du nemlig køre mellem 25 og 30 kilometer på motorvej på ren el, og omtrent det dobbelte, når du kører i byen.

En populær brugtbil

De mange forskellige facetter af Golf GTE, gør den til en eftertragtet bil på brugtbilmarkedet. Der er lige nu omkring 50 GTE til salg, og priserne er høje, fordi den er så populær. Du må ikke blive overrasket over priser, der ligger tæt nybilprisen – også selvom bilen er et år gammel, og har kørt nogle kilometer.

– Produktionen af Golf GTE stoppede af tekniske årsager, lige da bilen var mere populær end nogensinde, og det har gjort den særdeles eftertragtet på brugtmarkedet. Derfor er priserne så høje, og det er min vurdering, at de faktisk vil forblive på det niveau i nogen tid fremover, siger Jan Lang, markedsanalytiker på Bilbasen.

Du kan finde den avancerede udgave af Årets Brugtbil fra 215.000 kroner på Bilbasen for en model fra 2015, der har kørt 100.000 kilometer. De dyreste udgaver koster 365.000 kroner og er ét år gamle. Vil du ikke købe, men i stedet lease en VW Golf GTE, så er der godt ti leasingtilbud med ydelser fra ca. 1.500 kroner om måneden plus moms.

>> Se hele Bilbasens udvalg af VW Golf VII GTE lige her <<

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS