Kategorier
Forbrugerstof Nyheder

10 biler i kamp om at blive Årets Campingtrækker 2023

Dansk Camping Union tester over to dage 10 nye bilmodeller for at finde den, der egner sig bedst til at trække en campingvogn. Den nye Mazda CX-60 og BMW i4 er med i kampen.

TEKST Morten Bek FOTO PR

(Opdateret 30. august 2022 – MG Marvel R er tilføjet feltet)

Du har en campingvogn, en båd eller en hestetrailer. Du skal bruge en ny bil til at trække læsset, men gode råd er dyre: De fleste bilforhandlere har ingen demobil med trækkrog, så det er umuligt at sige, hvordan de forskellige bilmodeller vil klare sig med læs på trækkrogen.

LÆS OGSÅ | Årets Campingtrækker 2022 er en “klassisk” model

Dansk Camping Union (DCU) og organisationens magasin Camping-fritid tester hvert år forskellige nye modeller med campingvogn for netop at kunne fortælle danskerne, hvilke biler fungerer med campingvogn – og hvilke der ikke gør.

Som eneste danske medie samler DCU hvert år en række nye eller opdaterede bilmodeller til en kåring – Årets Campingtrækker – for at finde den bedste.

Årets Campingtrækker 2022 blev Mercedes-Benz C 220 d, som kæmpede sig til sejr foran bl.a. Nissan Qashqai, Polestar 2 og Kia Sorento

Kia Sportage PHEV og Mazda CX-60 med i feltet

Årets Campingtrækker 2022, som blev offentliggjort i februar 2022, er Mercedes-Benz C-Klasse i udgaven C 220 d stationcar.

Titlen som Årets Campingtrækker 2023 bliver offentliggjort i starten af 2023, og vinderen skal denne gang findes blandt 10 nye/opdaterede bilmodeller. DCU og holdet bag kåringen tester de ni biler over to dage i september på bane og offentlig vej.

LÆS OGSÅ | Test: Mercedes-Benz C-Klasse som dieseldrevet langtursdrøm

Alt fra stabilitet over kræfter og støjniveau til pris og brændstoføkonomi vurderes under testen. Tidligere vindere af titlen som Årets Campingtrækker tæller bl.a. VW T-Roc og Kia Xceed.

De ni bilmodeller i årets kåring står som et meget blandet felt med noget for enhver smag – og for enhver pengepung: Aiways U5 (bilen er først i år blevet godkendt til at trække 1.500 kilo), BMW i4, Citroën C5 X, Kia Niro PHEV, Kia Sportage PHEV, Mazda CX-60, MG Marvel R, Suzuki S-Cross, Volkswagen Multivan eHybrid og Volvo XC60 T6 Recharge.

Af Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.