Kategorier
Forbrugerstof Nyheder

Afsløret ved en fejl: Nu kan Android Auto være på vej til Danmark

Et væld af smarte funktioner kan gøre din bil langt mere moderne. Systemet hedder Android Auto, men selvom det har eksisteret i mere end fire år, er det fortsat lukket land for de danske bilister. Det ser dog ud til snart at ændre sig.

Af: Esben Skrumsager / d. 8. juni 2019

De har det i Frankrig og Spanien. De har det i Tyskland og Italien. Og de har det minsandten også i lande som Costa Rica, Sydafrika, Guatemala og Taiwan. Ja, Android Auto – der gør det muligt at spejle en stor del af indholdet fra din telefon op på skærmen i bilen – er efterhånden udbredt i 40 lande verden over.

Men siden 2015, hvor systemet blev lanceret, har de danske bilister været holdt ude af det gode selskab hos Google, der står bag den populære tjeneste. Nu set det dog ud til, at der er lys forude.

Android Auto: Fejl afslører nye lande på listen

På den officielle hjemmeside for Android Auto finder man en liste over support-sider, hvor man kan søge hjælp. Danmark har ikke figureret på listen, men i den forgangne uge dukkede en dansk underside pludselig op sammen med Sverige, Finland og Island, som foreløbigt heller ikke har adgang til Android Auto. Det skriver Android Police.

Kort efter forsvandt de nordiske undersider igen fra hjemmesiden, men den kortvarige adgang til en dansk support-side bliver naturligvis opfattet som et tydeligt tegn på, at der blot er tale om en ansat hos Google, der har været lige lovlig hurtig til at trykke på publicerings-knappen, og at den egentlig lancering må være lige om hjørnet.

Således ser ventetiden ud til endelig snart at være ovre, og det må siges at være godt nyt for de tusindvis af danske bilister, der kører i biler, som allerede at forberedt til systemet, men som ikke kan bruge det alene på grund af den geograftiske placering i Danmark.

Android Auto går to skridt frem og ét tilbage

Selv hvis vi snart kan benytte os af Android Auto i Danmark, bringer det os dog ikke på bølgelængde med lande som USA, Canada og Mexico.

På det nordamerikanske kontinent kan man nemlig benytte systemet trådløst, mens man i resten af verden – herunder formodentlig snart Danmark – fortsat er afhængig af en ledning mellem bilen og telefonen for at kunne benytte systemet.

Så selvom vi befinder os i 2019, og det tydeligvis er muligt at bruge trådløs teknologi, så fortsætter Google altså med at sætte tålmodigheden hos de danske bilister på prøve.

LÆS OGSÅ | McLaren sætter fartrekord med kulfiber-spækket smartphone

Hvad er Android Auto?

Android Auto er en enkel og mere sikker måde at bruge din telefon på, når du kører i bilen. Det fås – eller kan tilkøbes – i de fleste nyere biler med berøringsfølsom skærm. Ved at koble din smartphone til bilens infotainmentsystem, får du på skærmen i bilen adgang til funktioner som navigation, telefon og beskeder på telefonen.

Med store knapper og et simpelt design kræver det langt mindre opmærksomhed at betjene, end hvis du kører med telefonen i hånden. Derfor er det også lovligt at benytte sig af Android Auto, mens du kører.

Eksempler på apps til Android Auto

– Google Maps
– Facebook Messenger
– Spotify
– WhatsApp
– TuneIn
– Deezer

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.