Kategorier
Nyheder

Lækker gadget: McLaren sætter fartrekord med kulfiber-spækket smartphone

En absurd hurtig smartphone. Det er resultatet af et samarbejde mellem McLaren og smartphone-producenten OnePlus, der i ægte Formel 1-stil sætter samtlige konkurrenter til vægs på næsten alle parametre.

Af: Esben Skrumsager / d. 17. december 2018

OnePlus 6T McLaren Edition. Det er navnet på en smartphone, som netop er gået i bokseringen for at uddele knock outs til Samsung, Huawei og Apple. Den er lavet i samme kulfibermateriale som McLarens Formel 1-biler, og under det stilrene ydre gemmer sig en potent pakke af den nyeste teknik.

Telefonens bagside er udsmykket med et u-formet design i McLarens berømte papaya-orange farve. Fronten er én stor glasplade uden fysiske knapper, så telefonen låses op med enten ansigtsgenkendelse eller den indbyggede fingeraftryksscanner i skærmen.

– OnePlus 6T McLaren Edition er kulminationen på flere måneders samarbejde mellem OnePlus’ og McLarens’ ingeniører, designere og udviklere. Vi havde et mål om at skabe en telefon, der leverer råstyrke på et niveau, vi aldrig har set før, og takket være vores partnere fra OnePlus kan vi levere et produkt, der lever op til vores motto om uovertruffen fart og kraft, lyder det i en pressemeddelelse fra Zak Brown, der er CEO i McLaren Racing.

TIL SALG: Søg efter McLaren til salg på Bilbasen

Jo jo, det er ikke janteloven, der tynger. Men selvom der er skruet op for violinerne i pressemeddelelsen, er det ikke bare varm luft.

Derfor er OnePlus McLaren smartphone så vild

Fra første tryk på power-knappen imponerer den nye telefon med sin store skærm og de 10 GB ram, som gør brugeroplevelsen uhyre smidig.

Kameraet sørger for billeder på op til 20 megapixel i raw-kvalitet, som giver et væld af muligheder i redigeringen efterfølgende. Og når du efter et photoshoot har brug for mere juice på mobilen, kan McLaren-modellen oplades 50 procent på kun 20 minutter. Det er uhørt hurtigt for så stort et batteri!

Sammenligning: OnePlus McLaren smartphone vs iPhone

Du har formodentlig nu forstået, at McLaren-telefonen er en imponerende sag. Men hvis du også har svært ved at vurdere om 3700 mAh batteri, 10 GB ram, 256 GB harddisk og en Snapdragon 845-processor er noget særligt, så kan du herunder se en direkte sammenligning med nogle af de mest oplagte konkurrenter. Få millimeter adskiller dem størrelsesmæssigt, men på pris og specifikationer er der enorme forskelle…

Hvis du ikke kan se alle fem kolonner herunder (fordi du læser denne artikel på en smartphone eksempelvis) kan du enten forsøge at tilte telefonen, så du læser i bredformat eller se en detaljeret og mobilvenlig sammenligning af telefonerne på gadget.com.

ModelOnePlus 6T McLarenHuawei Mate 20 ProApple iPhone XS MaxSamsung Galaxy S9+
Batteri (mAh)3700420031743500
Trådløs opl.NejJaJaJa
Skærmopløsning1080×23401440×31201242×26881440×2960
ProcessorOcta-core (8)Octa-core (8)Hexa-core (6)Octa-core (8)
RAM10 GB6 GB4 GB6 GB
Hukommelse256 GB128 GB64 GB64 GB
Kamera bag16+20 megapixel40+20+8 megapixel12+12 megapixel12 megapixel
Kamera for16 megapixel24 megapixel12 megapixel12 megapixel
Ansigts-genkendelseJaJaJaJa
FingerscannerJaJaNejJa
PRIS FRA5.399,-7.499,-9.799,-5.999,-

SÅ JA, du kan få et bedre kamera hos Huawei. Du kan få en bedre skærmopløsning hos Samsung. Og du får en mere elegant brugergrænseflade i en iPhone. Så man kan næppe tale om et decideret knock out til konkurrenterne.

MEN der er ingen andre serieproducerede smartphones på markedet, som kan fås med 10 GB ram. Og du finder altså heller ikke 256 GB hukommelse som standard hos de andre.

Konklusion

Med OnePlus 6T McLaren Edition får du uden tvivl en af de stærkeste løsninger på markedet. Så det kan godt være, du drømmer om en ny iPhone i julegave. Men McLaren og OnePlus sætter samtlige æble-telefoner til vægs med manér – og så koster den det halve…

LÆS OGSÅ: McLaren P1: Køb eller lease på Bilbasen

Det er selvfølgelig også en bonus, at du uden at lyve kan imponere gutterne med, at du har en lynhurtig McLaren. Men hvis du hellere vil have en firehjulet McLaren, kan du se et par af dem herunder…

Telefonen er på markedet fra 18. december og kan købes her.

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.