Kategorier
Forbrugerstof

Sikkert og praktisk: Sådan får du nemt plads til flere børn i bilen

Den fjerde positive graviditetstest er ofte lig med et farvel til drømmen om en fed familiebil. Men fire unger behøver ikke tvinge dig ind i en Berlingo, Touran eller Corolla Verso. Her er løsningen, der på sikker vis kan pakke flere børn i en almindelig bil.

Af: Ebbe Sommerlund  / d. 24. oktober 2018

Børn og biler er to ting, der kan være svært at få til at gå op. Begge dele er dyre, og slås om at bruge dine penge.

Og pengene er kun én ting i regnestykket, for er der mere end to børn i husstanden, så indskrænkes udvalget af biler drastisk – især hvis børnene skal sidde i barnestol.

LÆS OGSÅ: Benzinbilens redning? Ny teknologi omdanner CO2 til energi

Enhver bilentusiast har tænkt om det nu er klogt at få flere end to børn. For pludselig bliver en BMW 4-serie bare for lille. Og så smuldrer bildrømmene lige så langsomt, hvis ikke økonomien allerede har lagt den sjove bil på is.

Men okay. Man kunne jo godt klemme tre børn ind på bagsædet i en Audi A6 – ja, den er da ikke så praktisk som en Citroën Berlingo, men man er da i det mindste ikke automotivt kastreret.

Fire børn koster drømmebilen

Så kommer det fjerde barn, og alt lys synes slukket, hvis ikke du har råd til to biler. Nu er det slut med sjove biler. Ja, okay en Land Rover Discovery er da en megafed bil, men sporty er den ikke. Så det er i hvert fald slut med sporty biler.

LÆS OGSÅ: Skal airbaggen slås fra ved almindelig autostol på forsædet?

Lige indtil nu. For her er er et system, som kunne have sparet mig for timevis af research for at finde tre autostole, der kunne klemmes ind i en Honda Civic. Her er løsningen der kan lade dig have tre børn på bagsædet af en cabriolet eller fire børn på bagsædet af en BMW 5-serie eller VW Passat.

“Multimac” hedder systemet, og der er godkendt efter gældende regler og som giver dig plads til børnene på en nem og sikker måde. Den spændes fast i eksisterende beslag under sæder og har støtteben fremad. Du kan få bagudvendte stole til den, så det er en fleksibel størrelse.

Voksne med smalle numser kan også sidde i stolene med en adapter.

Her er prisen på autostol-rækken

Jamen er der slet ingen ulemper. Tjoh, dels vejer monstrummet 36 kg, så det er kun, hvis du har arme som en gaffeltruck, at du selv kan håndtere og montere den. Så det kræver lidt mere planlægning end normalt, når du skal hente en Billy-reol i Ikea.

LÆS OGSÅ: Danmarks fedeste brugtbil? Vi kører 690 hestes familie-Ferrari til 5 mio

Skal børnene bruge bagudvendt stol, så skal du bruge Minimac, som er Multimacs stil til børn på 0-18 måneder. Andre stole må ikke benyttes.

Og så er der prisen: Den mest populære model koster over 20.000 kr., inden den står på din adresse. Det ER mange penge, men egentlig er det vel billigt sluppet i forhold til at køre Berlingo?

Du kan læse mere om Multimac her eller se en instruktionsvideo herunder med én, der tydeligvis har prøvet det før…

Du kan selvfølgelig også søge på Bilbasen efter biler med plads til syv personer.

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.