september 3, 2018

Højeste salg nogensinde i august: Her er de 10 mest populære biler

Der har været rigtig travlt hos bilforhandlerne i august. 35 procent flere nye personbiler fik nummerplader på sammenlignet med sidste års salg i august. Her kan du se hvilke biler, der hitter hos danskerne i øjeblikket.

Af: Esben Skrumsager / d. 3. september 2018

Med 20.693 nye personbiler på gaden i august har der ikke været meget sommerferiestemning hos forhandlerne. Til sammelingning blev der i samme måned sidste år blot solgt 15.301 af de firehjulede. Det er en stigning på 35%. Stigningen skal dog ses i lyset af sidste års varslede afgiftsændringer, som satte salget af nye biler i stå.

Ifølge De Danske Bilimportører skyldes det rekordstore salg i august dels en generelt stor interesse for at anskaffe ny bil. Men nok så vigtigt trådte der den 1. september nye regler i kraft for test af biler – den såkaldte WLTP-test, som skal give mere realistiske tal for bilernes brændstofforbrug. Det har betydet, at de fleste af bilerne på forhandlernes lager – samt de sidste biler med den hidtidige test-norm fra fabrikkerne – har skullet indregistreres.

LÆS OGSÅ: Køb eller leasing? Se hvad der bedst kan betale sig

Året har efter otte måneder resulteret i 157.894 nye personbiler, hvilket er en stigning på 2,3% holdt op mod sidste års salg på 154.318 i den tilsvarende periode.

Her er de mest populære modeller

Holder der også en Nissan i din indkørsel? Og hos din nabo? Den japanske bilproducent har sat sig på en solid del af markedet med den kompakte SUV, Nissan Qashqai. Knap 1.000 eksemplarer af den højbenede bil blev der indregistreret i august.

Volkswagen indtager tre placeringer i bunden af Top 10, hvilket stadig gør tyskerne til et af danskernes foretrukne bilmærker sammen med Peugeot, som med 208 og 308 fortsat buldrer derudaf.

Mærke Model Antal
NISSAN QASHQAI 920
PEUGEOT 208 783
CITROEN C3 686
TOYOTA YARIS 530
RENAULT CLIO 526
PEUGEOT 308 498
VOLKSWAGEN UP! 488
VOLKSWAGEN POLO 438
VOLKSWAGEN GOLF 377
KIA PICANTO 366

 

Kilde: De Danske Bilimportører

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS