Kategorier
Elektrisk

Danmarks billigste elbil i 2021 – hvor meget skal du af med?

Konkurrencen i elbilmarkedet er kraftigt stigende, og det betyder lavere priser på elbiler. Men hvor billig bliver den billigste elbil i 2021 egentlig? Vi forsøger at give svaret her.

Af: Bilbasen Blog / d. 30. december 2020

Sidste år var det i mikrobilsegmentet, at man fandt de billigste elbiler i Danmark, og de er stadig væsentligt dyrere end deres benzindrevne søskende.

Den billigste elbil på markedet lige nu er Seats Mii Electric, som kan fås fra 159.990 kr., mens du for eksempel kan få en Hyundai i10 med benzinmotor for ca. 99.995 kr.

I 2021 kommer der dog flere nye elbiler på markedet, og blandt de nye modeller vil vi med stor sandsynlighed finde en ny bejler til titlen som Danmarks billigste elbil.

Ikke nok med det bliver det formentlig en mikro-SUV, som i 2021 vil overtage titlen som den bedste elbil målt på pris.

Hvilken elbil bliver den billigste i 2021?

Vi skal til Kina og kinesiske produktionsanlæg i Hubei-provinsen for at finde det bedste bud på en kommende billig elbil. Bilproducenten bag den billigste elbil i 2021 vil formentlig være Dacia, Renaults discountmærke, og de vil med deres nye elektriske model, Dacia Spring Electric, gøre elbiler tilgængelige for alle.

LÆS OGSÅ | Stor oversigt over elbiler i Danmark

Elbilen forventes at være tilgængelig på det danske marked i efteråret 2021.

Ifølge Dacia selv er det altoverskyggende mål med lanceringen, at det bliver Europas billigste elbil, og det vil altså som minimum betyde, at Dacia Spring Electric kommer til at koste under 150.000 kr. Mere præcis information om prisen på bilen har vi desværre ikke på nuværende tidspunkt.

Hvor meget elbil får du for prisen?

Dacia Spring Electric er en discount-elbil, og det kan man også fornemme på både rækkevidde og power.

Et fuldt opladt batteri vil således kun bringe dig maksimalt 225 kilometer, en smule mindre end VW’s e-Up. Dacia Spring Electric vil heller ikke lade lige så hurtigt som de øvrige elbiler i mikroklassen, og det vil tage op til otte timer at oplade batteriet med almindelig 1-fase opladning.

Med blot 44 hk og en topfart på 125 km/t. bliver elbilen en af de svageste drenge i klassen. Men fart og power er nu heller ikke eksistensgrundlaget for Dacia Spring Electric. Det er prisen, det handler om, og her bliver Dacia Spring altså efter alt at dømme førende.

Andre bud på billige elbiler i 2021

Vi skal blive i mikrosegmentet, når vi kigger efter øvrige billige elbiler i 2021. Her forventes det, at Seats Mii Electric og VW’s e-UP fortsat vil være blandt de billigste elbiler i den klasse.

I mellemklassen lancerer Citroën en ny kompakt elbil, Citroën C4 Electric. Prisen for Citroën Ë-C4 starter ved 250.000 kr.

Til den pris placerer C4 Electric sig i samme prisklasse som nogle af de nuværende billigste elbiler i mellemklassen, Nissan Leaf og Hyundai Kona Electric.

Opel melder sig også ind i konkurrencen i mellemklassen, når de i 2021 lancerer deres elbil, Opel Mokka-e. Vi kender ikke prisen på Opel Mokka-e i Danmark endnu, men bilen kommer formentlig til at blive en anelse dyrere end de absolut billigste elbiler i mellemklassen.