Kategorier
Elektrisk

Nye elbiler på vej i 2021 – se alle bilerne her

2020 var udråbt til at stå i elbilernes tegn, men coronakrisen og tekniske udfordringer endte med at sætte en stopper for flere af de ventede lanceringer. Nu retter branchen fokus mod det kommende år, og her kan vi se frem til over 30 nye elbiler på de danske veje. Få et overblik over de nye elbiler i 2021 her.

Af: Bilbasen Blog / d. 26. november 2020

Man skal passe på med at love for meget i disse usikre tider, men det ser ikke ud til at afskrække de mange bilproducenter, som forventer at lancere en lang række nye elbiler i Danmark i 2021. Hvis alt vel at mærke går efter planen.

Introduktionen af de mange nye elbiler i 2021 kommer i kølvandet på et noget turbulent 2020, som ellers var udråbt til at blive ‘elbilens år’. Det skulle have været året, hvor alle de store bilproducenter havde en elbil i deres flåde, men det blev en noget mere kedsommelig affære end ventet. Du kan nok selv gætte årsagen hertil.

Men, men, men. Et nyt år truer, og det ser ud til, at elbilerne gør comeback i 2021. Vi kan se frem til lanceringen af flere af de udskudte elbiler fra 2020, og så rammer en masse helt nye elbiler også det danske marked.

Nederst i artiklen kan du se den komplette liste over nye elbiler i 2021, men du kan også læse videre her, hvor vi ser nærmere på nogle af de highlights, vi kan forvente på elbilfronten i 2021.

Dacia vil være billigst

En af de spændende elbilnyheder i Danmark i 2021 kommer fra Renaults prisbevidste fætter, Dacia, som har offentliggjort, at den nye Dacia Spring Electric vil blive Danmarks billigste elbil på markedet i 2021.

Dacia Spring bliver en crossover, og den placerer sig i samme segment som Renault Zoe – et sted mellem mikro- og miniklassen. Elbilen får en rækkevidde på over 200 kilometer.

Den billigste elbil på markedet er Seat Mii Electric, som koster omtrent 150.000 kr., og vi må derfor forvente, at Dacia Spring bliver billigere end 150.000 kr. Præcis hvor meget billigere vil Renault og Dacia endnu ikke ud med.

LÆS OGSÅ | Hvad koster det at lade en elbil op?

Store forventninger til VW’s elektriske SUV

Volkswagen har store planer for salget af elbiler, og i 2021 lancerer den tyske bilgigant deres længe ventede elektriske SUV, ID.4. Ganske vist er vi her i en anden prisklasse end Dacia Spring Electric, men kvalitet følger som bekendt prisskiltet.

ID.4 kommer til at koste i omegnen af 400.000 kr. og vil have en rækkevidde på over 500 km. Det ligner en elbil, som kan slukke danskernes tørst efter crossovers og SUV’er til en nogenlunde pris.

Hyundai klar med deres anden elbil i 2021

Også Hyundai er klar med en ny elektrisk SUV, som dermed bliver deres anden elektriske model. Ioniq 5 kommer modellen til at hedde, og det ligner også et god bud på en elbil, som kan blive populær i Danmark.

Rækkevidden forventes at ligge på omkring 480 kilometer, og den vil have et minimalistisk, futuristisk design.

Nye elbiler i 2021 – se hele listen her

Elbiler 2021

–> Audi e-tron GT

–> Audi Q4 e-tron

–> Audi Q4 Sportback e-tron

–> BMW iX3

–> BMW i4

–> BMW iNext

–> Citroën C4 electric

–> Cupra Elborn

–> Cupra Tavascan

–> Dacia Spring Electric

–> Ford Mustang Mach-E

–> Hyundai Ioniq 5

–> Jaguar XJ EV

–> Lexus UX 300e

–> Mercedes-Benz EQA

–> Mercedes-Benz EQB

–> Mercedes-Benz EQS

–> Opel Mokka-e

–> Polestar 2

–> Porsche Taycan Cross Turismo

–> Renault Megane eVision

–> Renault Twingo Z.E.

–> Skoda Enyaq

–> Skoda Enyaq Coupé

–> Nissan Ariya

–> Tesla Y

–> Tesla Roadster

–> Toyota Proace Verso Electric

–> Volvo XC40 P8 Recharge

–> VW ID.4

–> VW ID.4 Coupé

Joker 2021

–> Tesla Cybertruck