Ford

Populære Ford modeller

Om Ford

Gennem historien har Ford igen og igen skabt biler, som er ultra genkendelige. Fra Fiesta og Focus til den ualmindelige Ka og komfortable Mondeo, Ford har noget til enhver smag og ethvert behov. Den amerikanske bilproducent ligger konsekvent i top fem over mest solgte biler i Danmark, og med over 110 års erfaring, og nogle af de mest ikoniske amerikanske biler på CV’et, er det alt andet end mærkeligt.

Den høje popularitet herhjemme betyder desuden, at der altid er et fornuftigt udvalg af Ford-modeller på brugbilsmarkedet, hvor de holder konkurrencedygtige priser, hvis man sammenligner med nyere biler i lidt mindre klasser.

Ford Motor Company, oprindeligt fra Detroit, er verdens næststørste bilproducent. Ford blev stiftet i 1902 af Henry Ford og fra starten var han fokuseret på at skabe en masseproduktion af enkle, billige og dog robuste biler. I 1908 rullede den første Model T ud fra fabrikken og den blev så stort et hit, at Ford var nødt til at udvide fabrikskapaciteten.

I 1913 revolutionerede Ford Motor Co. bilproduktionen ved at indføre samlebåndsteknikken som de første i verden. Samtidig valgte Ford at begrænse produktionen til én biltype af gangen, og denne kombination sikrede firmaet en uhørt lav kostpris.

Fra 1911 begyndte Ford at etablere fabrikker i Europa og i 1919, åbnede der også én i København, som var i drift frem til efter anden verdenskrig.

Gennem sidste halvdel af det 20. århundrede har Ford opkøbt dele af såvel som hele bilmærker, for at opveje faldende salgstal på deres egne biler, især i USA. Ikke desto mindre er Ford stadig synonym med lettere konservative, robuste amerikanske biler.

De vigtigste modeller fra Ford

Focus

Denne lille mellemklassebil efterfulgte Ford Escort og blev introduceret i 1998. Den findes både som hatchback, sedan, stationcar og coupe-cabriolet. Den seneste model har fået opgraderet teknikken, så den bedre kan assistere føreren, og den fik desiden maksimale fem stjerne for sikkerheden i Euro NCAP.

Ranger

Som den bedst sælgende pick-up i Europa er Ranger-serien en populær aftager fra tidligere Ford pick-ups. For Ranger fås med en variation af kraftfulde motorer, og avanceret teknologi, der gør Ranger lige formidabel i vildt terræn, som i et bymiljø.

Transit

Varevognene under navnet Transit er blevet solgt side 1953, udviklet specielt til det europæiske marked. En enkel og fleksibel grundkonstruktion har gjort Transitten populær og ligger til grund for en række forskellige udgaver. For tiden fås den i to højder, tre lastlængdevariationer og kan desuden leveres som plug-in hybrid.

Mustang Mach-E

Den klassiske muskelbil lægger designinspiration og navn til denne elbil fra Ford. Den har en rækkevidde på imponerende 610 km (WLTP) og en acceleration, som den originale Mustang kun kunne drømme om: 0 til 100 på under fire sekunder.

Fiesta

Minibilen Fiesta har været i produktion siden 1976 og sælges i hele verden. Med den seneste generation af Fiesta, er den blevet en anelse større og har desuden fået installeret flere hjælpesystemer. Ford satser på en høj grad af personlig tilpasning med den seneste model, som også fås som hybridbil.

Ikoniske modeller fra Ford

Model T (1908)

Det er svært at snakke om ikoniske biler uden at snakke om Model T, for den har et ikonisk udseende og samtidig titlen som den første samlebåndsproducerede bil. Ford gjorde biler til hvermandseje med Model T og lagde grundstenen til den moderne bilindustri.

Mustang (1964)

Den første generation af Ford Mustang blev bygget mellem 1964 og 1973, og er én af bilproducentens mest populære og ikoniske modeller. Den såkaldte “Pony car” gennemgik flere designmæssige justeringer i perioden og blandt de bedst kendte finder man Steve McQueens Mustang fra filmen Bullit i 1968. Også i år 2000 sendte en film en Mustang til tops i popularitet, da en Shelby Mustang fra 1967 blev til “Elenor” i filmen “Gone in 60 seconds”.

F-100 (1953)

F-100 er den mest indflydelsesrige pick-up fra Ford nogensinde, selvom det ikke var bilproducentens første. Bilen har et klassisk og charmerende design, og er en særdeles eftertragtet model, hvis man skal bygge en hot rod.

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS