Honda

Populære Honda modeller

Om Honda

Den innovative japanske bilproducent er kendt for velbyggede biler til fornuftige priser. Hondas baggrund i motorsportens verden, hvor de faktisk har klaret sig rigtig godt, betyder at ingen kan være i tvivl om, bilproducenten er i stand til at bygge hurtige biler, der kører godt. Honda er et lidt overset mærke i Danmark, og har ry for at have dyre reservedele, men det er i dag kun et rygte. Hondas biler går til gengæld sjældent i stykker og modeller som Jazz, Accord og Civic har klaret sig godt på brugtbilsmarkedet.

Historien om Honda begynder i 1946, hvor firmaet blev grundlagt som Soichiro Honda, et teknisk forskningsinstitut. Allerede i 1948 blev det dog omdannet til Honda Motor Co. Fokusset i begyndelsen var dog begrænset til knallerter og motorcykler, og vi skal faktisk helt op til 1963 før bilerne begyndte at rulle ud fra fabrikken.

Siden har Honda ekspanderet sin portfolio og producerer i dag også for eksempel haveredskaber, påhængsmotorer og robotter.

Motorcykler fylder meget i Hondas historie og var også firmaets “fod i døren” til det amerikanske marked. Motorcykler var i USA synonym med rockerbanderne i slutningen af 1950’erne, og Honda så sit snit til at præsenterer amerikanerne for en anden slags motorcykel. Formålet var at skabe et helt nyt kundesegment ud af borgere, som ikke før havde troet, de skulle køre motorcykel. Sloganet “du møder de venligste mennesker på en Honda” slog langsom igennem og i 1964 var næsten hver anden solgte motorcykel en Honda.

Honda begyndte at producere biler i 1963, men det var først med introduktionen af Honda Civic i 1973 at Honda for alvor blev lagt mærke til som bilproducent.

Hondas vigtigste modeller

E

Den første helt elektriske bybil fra japanske Honda. Denne elbil er ikke en elektrisk udgave af en eksisterende model. Den er designet fra inderst til yderst til at være en elbil, og dét kan mærkes. Honda E afspejler på én gang fremtiden, med avanceret teknologi og innovative løsninger, og fortiden med et lounge-agtigt, minimalistisk interiør.

Civic

Honda Civic er en lille mellemklassebil, som blev introduceret første gang i 1972, og har siden da været én af Hondas kerne-modeller. Den fås som hatchback og coupe, og bliver ofte brugt til ombygninger, især i hjemlandet, Japan. Civic blev desuden kåret “årets brugtbil” i 2014.

CR-V

Siden introduktionen i 1996 har CR-V været Hondas svar på en kompakt SUV. CR-V står for Comfortable Runabout Vehicle og den seneste version giver den mere raffineret linjer, opdateret teknik og mulighed for hybridteknologi.

Jazz

Minibilen Jazz blev oprindeligt produceret mellem 1983 og 1986, men i 2001 genoplivede Honda navnet med introduktionen af deres nye minibil. Siden er Jazz blevet produceret i fem generationer og er i dag en femdørs hatchback, som fås i to udgaver, hvoraf Jazz Crosstar er mere sporty. Begge udgaver fås som hybrid.

Accord

Honda Accord er en stor mellemklassebil, som har været produceret siden 1976. Den fås både som sedan og stationcar, men da den ikke produceres længere, kan den kun købes brugt.

Ikoniske modeller fra Honda

S800 Coupe (1968)

Honda skabte denne fikse lille sag før der var noget, der hed “superbiler”, men i sin tid, var den faktisk en kraftfuld bil, der gik 0-100 på kun 12 sekunder. Honda byggede den i både en coupe-version og som roadster. Den er efterhånden blevet en sjældenhed og er eftertragtet på grund af designet og historien.

Civic (1976)

Honda Civic er navnet på den nok mest populære modelserie i Hondas historie. Det var denne bil, som var med til for alvor at etablere Honda som en seriøs bilproducent. Civic 1976 er en glad, lille bil, med en overraskende frisk acceleration og fin plads i kabinen trods den ringe størrelse.

NSX (1989)

Navnet på hondas første sportsvogn NSX betyder New Sportscar eXperiment. Det var med denne bil, Honda ville bevise, at de kunne hamle op med de store europæiske mærker, og primært Ferrari. NSX var faktisk ret populær op gennem 1990’erne, og er stadig navnet på Hondas sportsvogne.

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS