Kia

Populære Kia modeller

Om Kia

Du får meget for pengene med en Kia, som er Sydkoreas ældste og næststørste bilproducent, med en produktion på omkring 1,1 millioner biler om året. Da Kias biler først kom til Danmark i 1996, blev Kia betragtet som et discountmærke, men i løbet af 00’erne er Kias biler nærmest eksploderet i popularitet. En unik garanti på hele syv år har været med til at skabe tillid til det koreanske bilmærke.

Mellemklassebilen Ceed og mikrobilen Picanto har hver især bidraget til Kias succes herhjemme og efterfølgende har de større biler, Carnival og Carens også fået vind i sejlene.

Kia blev grundlagt i 1944, men i begyndelsen blev styrken i fabrikkens produkter ikke målt i hestekræfter, men pedalkraft. Kia fremstillede nemlig cykler. Fabrikkens udvikling blev holdt tilbage af koreakrigen, ligesom resten af den industrielle branche i landet. Da krigen sluttede i 1953 lå det meste af industrien i ruiner, og det gjaldt for så vidt også Kia. Op gennem 1950’erne og 60’erne kom der kun langsomt gang i maskineriet igen, og i 1962 begyndte Kia at fremstille en slags biler, en trehjulet varevogn, som sikrede producenten titlen som sydkoreas første bilproducent.

I 70’erne begyndte udviklingen at tage fart i Sydkorea og Kia tilføjede produktion af personbiler til porteføljen i 1974.

Da Kia kom til Danmark i 1996 var firmaet i dyb økonomisk krise, men året efter blev i opkøbt af Sydkoreas største bilproducent, Hyundai. Herfra kunne Kia begynde den lange men nødvendige udvikling frem mod højere kvalitet i produktionen, som nu har sikret Kia en plads blandt andre gode, pålidelige og budgetvenlige biler fra Asien.

De vigtigste modeller fra Kia

e-Niro

Den elektriske version af den kompakte crossover SUV Niro så første gang dagens lys i 2018. Niro blev skabt som hybrid, så det var fra starten oplagt at der ville komme en fuldt elektrisk version. Den nyeste version har en rækkevidde på op til 455 km og plads til 451 liter i bagagerummet.

Picanto

Mikrobilen Picanto er Kias absolutte højdespringer på det danske marked. Den solgte 5.191 styk i 2012 og er stadig en populær mikrobil. Picanto har god brændstoføkonomi, rummelig kabine, godt med udstyr og en attraktiv pris.

Rio

Siden introduktionen i 1999 har Rio været én af Kias kernemodeller. Den leveres både som hatchback og sedan, og kan desuden fås som hybridbil i dag. Endvidere kan du få Rio med et mere sporty design og køreegenskaber.

Ceed

Den mindre familiebil, Ceed, blev præsenteret i 2006 og repræsenterer i dag en hel serie af modeller, baseret på samme platform. Du kan derfor få Ceed som femdørs, stationcar,og crossover SUV i form af XCeed, og endda med mulighed for plug-in hybridbil.

Sportage

Sportage er en kompakt SUV, som har været i produktion siden 1993. Den er noget mere terrængående end Niro, større og også dyrere, men til gengæld bedre plads i bagagerummet og bedre udsyn – Ikke mindst til himlen i kraft af muligheden panoramasoltag.

Ikoniske modeller fra Kia

Brisa (1974)

Denne lille personbil var den første bil Kia selv producerede, og den blev lanceret i Sydkorea i 1974. Det var samtidig den første bil, Kia eksporterede og produktionen fortsatte frem til 1981. Brisa var bilen som sikrede Kia international opmærksomhed.

Stinger (2017)

Med sportsvognen Stinger viste den sydkoreanske bilproducent sig klar til at tage kampen op med hæderkronede luksusmærker som Mercedes, BMW, Audi og Porsche. Stinger har fået bilanmeldere til at udnævne den til den bedste Kia nogensinde.

Futuron (2019)

Konceptbilen Futuron skabte stor opmærksomhed ved 2019-udgaven af China International Import Expo. Det er en SUV i et fremtidig design, der viser Kia med større selvsikkerhed og større design-ambitioner end man troede muligt for blot 10 år siden.

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS