Peugeot

Populære Peugeot modeller

Om Peugeot

Det franske bilmærke Peugeot udmærker sig ved at have modeller i stort set alle størrelser og af alle typer. Fra rappe mikrobiler til rummelige stationcars, friske crossovers og brutale SUV’er sikrer Peugeot, at alles behov kan blive mødt med fransk finesse. Peugeot er pålidelige biler med god brændstoføkonomi til priser, hvor alle kan finde noget, det passer til budgettet.

Peugeot begyndte som en familievirksomhed, der efter at have produceret cykler og dampvogne, gik ind i bilindustrien ved at bygge lette biler med Daimler-motorer. Det endelige skifte til at bygge egne biler kom, da Armand Peugeot stiftede Automobiles Peugeot i 1896. Året efter kom den første egenkonstruerede bil på markedet og blot fire år efter, i 1900, var firmaet blevet den næststørste bilproducent i Europa.

I perioden frem til 1. Verdenskrig havde Peugeot succes med hverdagsbilerne såvel som på racerbanen. I 1912 præsenterede Peugeot en racerbil med halvkugleformede forbrændingskamre og to overliggende knastaksler. Det var ikke set før, men det blev idealet inden for højtydende motorer, faktisk helt op til 1960’erne.

Siden 1020’erne har Peugeots fokus hvilet på lettere konservative biler til hverdagsbrug, men firmaet har beholdt visse aktiviteter i motorsporten. I 70’erne overtog peugeot først Citroën og dernæst Chryslers europæiske fabrikker, og virksomheden går i dag under navnet Groupe PSA.

De vigtigste modeller fra Peugeot

5008

Den blev introduceret som en MPV i 2009, men er i sin seneste version fra 2017 omklassificeret til en crossover SUV. 5008 er i princippet en forlænget 3008, og til forskel fra sin forgænger fra 2009 kan man få plads til en ekstra række sæder, så der maksimalt kan sidde syv personer.

e-208

Her er der tale om en fuldt elektrisk version af Peugeot 208, som har en rækkevidde på op til 340 km (WLTP). Den lille, sporty bil er perfekt til bykørsel og du kan personliggøre oplevelsen i kabinen ved at indstille RGB LED-lysene efter dit humør.

308

Den velkendte og familievenlige 308 blev præsenteret i 2007. Den er produceret både som hatchback, sedan, stationcar og coupe. I den seneste version af hatchbacken 308 får du blandt andet heads-up display i forruden og intuitive touch-skærme, som bringer Peugeot ind i den digitale tidsalder.

2008

Denne crossover SUV, blev introduceret i 2013 og er baseret på PSA’s nye “Common Modular Platform”, som Groupe PSA også benytter i eksempelvis Opel Corsa. 2008 kan fås med diesel- eller benzinmotor og Peugeot laver også en e-2008 med elmotor.

208

Minibilen 208 fulgte efter Peugeot 207 i 2012, som en tredørs hatchback og fås i dag også som en femdørs. Formålet med det nye design fra 207 var at reducere vægten med 173 kg. og stadig være mere rummelig end forgængeren. Både bagagerummet og benpladsen på bagsædet er øget i 208 sammenlignet med 207’eren.

Ikoniske modeller fra Peugeot

402 Darl’mat (1938)

Den almindelige 402 var en fin familiebil, men 402 Darl’mat var noget ganske særligt. En legendarisk sportsvogn i et smukt, aerodynamisk design, der sammen med en velbygget motor sikrede en stor oplevelse på vejen, for det var en bil, der var bygget til gadekørsel, ikke til racerbanen.

205 (1983)

Det er måske ikke en stor bil, men den havde en stor gennemslagskraft, da den indtog markedet i 1983. Den blev en succes med det samme og dens rene linjer, fantastiske motor og ekstreme pålidelighed sikrede Peugeot stor tillid hos kunderne. 205 var desuden grundlaget for Peugeots rallyeventyr i 80’erne, og den er stadig eftertragtet blandt samlere.

908 HDi FAP (2009)

Peugeot har om nogen forfinet dieselmotoren og det beviste de i 2009 med racerbilen 908 HDi FAP, som deltog i og vandt Le Mans. Det er ikke et bil man lige kan få fat i som almindelig dødelige, men teknologien i racerbiler har det med at dryppe ned gennem systemet til gadebilerne.

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS