Porsche

Populære Porsche modeller

Om Porsche

Højtydende biler med dækkene solidt plantet på kørebanen, det er essensen af Porsche som gennem tiderne har leveret exceptionelle biler til både racerbanen og gaden. Siden Porsche i 2002 begyndte at introducere mere familievenlige biler i sortimentet, har den tyske bilfabrikant fået bedre tag om danskerne. Det har gjort, at det i dag ikke er det samme særsyn at se en Porsche Cayenne eller Panamera, som at se de ellers så traditionsrige sportsvogne.

Porsche begyndte som et konstruktionsfirma i 1931, stiftet af Ferdinand Porsche, som stod bag designet af den ikoniske VW bobbel. Det var dog sønnen, Ferry Porsche, som grundlagde bilmærket Porsche i 1948 og samme år begyndte de produktionen af den første sportsvogn, den legendariske Porsche 356. Bilen var baseret på folkevognsboblen, men det strømlinede, formfuldendte design var milevidt fra den folkekære bobbel. Modellen blev en succes og i 1950 kunne Porsche begynde at masseproducere 356’eren på en fabrik i Stuttgart.

Samarbejdet med VW har holdt ved. I 1930’erne handlede det om produktudvikling, i slutningen af 1940’erne indgik Porsche en aftale med VW om brug af deres faciliteter, og i 1998 indledte de to firmaer et samarbejde om at skabe nogle SUV’er.

Porsche AG er imidlertid én af de få, selvstændige bilproducenter, der er tilbage fra benzinbilens storhedstid.

De vigtigste modeller fra Porsche

911

Fra 911’eren så dagens lys i 1963 og frem til i dag har den været indbegrebet af Porsche. 911 er en højtydende sportsvogn som fås i en række forskellige udgaver, som coupe og cabriolet. Motoren er placeret bagerst i bilen og indtil 1998 var den luftkølet.

Cayenne

Denne SUV fra Porsche er et resultat af samarbejdet med VW. Derfor har eksempelvis VW Toureg samme platform, men køreoplevelsen i en Cayenne er umiskendelig Porsche. Den seneste udgave kan leveres som hybridbil.

Taycan

Dette er Porsches første elbil. Den blev præsenteret i 2019 og allerede i 2020 havde Porsche leveret flere end 20.000 Taycan til køreglade blister. Taycan har en rækkevidde på mellem 354 og 484 km, og i øvrigt det første fuldt digitaliserede instrumentbræt i Porsches historie.

Panamera

Denne luksus sedan blev introduceret i 2009 og er endnu et eksempel på, at Porsche tænker i mere familievenlige baner med deres nye modeller. Den er hurtigt blevet én af de mest solgte Porsche-modeller herhjemme, og fås både i turbo model og som plug-in hybrid.

Macan

Porsche Macan er endnu et eksempel på samarbejdet med VW, og denne gang er der tale om en crossover SUV i luksusklassen. Den kom på markedet i 2014 og kombinerer sportslighed med design og praktisk anvendelighed.

Ikoniske modeller fra Porsche

356 (1948)

Porsches første bil er også én af de mest ikoniske. Selvom den ikke var så kraftig til at starte med, var fornemmelsen af en moderne sportsvogn til stede. Senere modeller opgraderede motoren og samlet set står 356 i dag ikke blot som begyndelse for Porsche, men for den moderne sportsvogn.

917 (1969)

Porsches styrke op gennem 60’erne var deres konstante videreudvikling af bilerne, og med 917 skubbede de for alvor til grænserne. 917 revolutionerede motorsporten og dyrkede aerodynamik, på et niveau, det ikke var set før. 917 vandt i forskellige afskygninger løb efter løb, år efter år.

918 Spyder (2010)

Før McLarens P1 og Ferraris LaFerrari rullede Porsches vanvittige hybrid-superbil ud på Nürburgringen og skabte bilhistorie i 2010. En 4.6L V8-motor blev parret med to elmotorer og sammen frembragte Porsche 918 Spyder 887 hestekræfter, og alligevel blev dækkene på vejen og sikrede en acceleration på 2.5 sekunder fra 0  til 100. Porsche fik bilentusiaster, der hadede hybridbiler som Prius til at tabe kæben med 918 Spyder.

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS