Kategorier
Nyheder

BMW 8-serie – forfinet skønhed

8-serien er den sportslige topmodel hos BMW, og det er blevet tid til et facelift af den elegante model. Grillen kommer nu med indbygget lys, men den er heldigvis ikke vokset til 4-serie-størrelse

Frygten eller håbet, alt efter hvem man er, sidder i flere af os, hver gang BMW har en ny bil klar til start. Vil den være udstyret med en klassisk og lille grill – som den nye 2-serie – eller vil den være beklædt med den nye og store grill fra 4-serien?

BMW-designerne har valgt (fået lov?) at bibeholde den klassiske og velproportionerede grill på den faceliftede 8-serie. De tre karrosseriudgaver af 8-serien er netop præsenteret i forfinet form: Coupé, cabriolet og Gran Coupé. Den største forskel omkring grillen? – Den er nu udstyret med Iconic Glow. Den har, med andre ord, indbygget lys. Den indre del af grillen lyser op, så snart bilen åbnes. Vil man ikke køre rundt med lys i snuden, kan det slås fra.

LÆS OGSÅ | FØRSTE TUR: BMW 4-serie med kontroversiel grill overbeviser

Den nænsomme tilgang til grillen er sigende for alt omkring faceliftet. 8-serien er finjusteret. Som i meget nænsomt ændret. Ændrede luftindtag og fire nye eksteriørfarver, som blandt andet Skyscraper Grey, er højdepunkter.

Der var, ærligt talt, ingen grund til at ødelægge noget på en af smukkeste biler fra BMW i mange år, og det har BMW heldigvis også selv forstået.

En større skærm skal der til

Fordi M Sport nu er standard hele vejen rundt i 8-serie-modelprogrammet, har alle varianter rat med M-logo og grå loftsbeklædning. Men lidt forskel mellem de forskellige versioner er der stadig. De sekscylindrede, som tæller benzineren 840i xDrive (333 hk) og dieseludgaven 840d xDrive (340 hk), har en type rat, mens den ottecylindrede M850i xDrive (530 hk) har en anden type. Topmodellen, M8 med 625 hk, har samme rat som M850i xDrive, men med andre syninger.

LÆS OGSÅ | The Final 12: BMW siger endegyldigt farvel til V12-motoren

Hvis mere standardudstyr betyder en finere bil, så er 8-serien også gjort finere på indersiden. Hele rækken af 8-serie-versioner har fået Merino Individual-læder og multijusterbare forsæder som standard, og Gran Coupé har dertil fået automatisk klimaanlæg med fire zoner uden beregning.

Infotainmentsystemer med små skærme går ikke i en topmodel som 8-serie. 10,25″ var i underkanten, selv i et intimt cockpit som det 8-serien kører med. En touchscreen på 12,3″, som også kan betjenes via drejehjul på klassisk BMW-vis, har erstattet den gamle skærm. Den nye skærm fylder godt i landskabet, men ikke på nogen måde så meget, som grillen fra 4-serien ville have gjort det.

Af Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.