Chevrolet Corvette
august 27, 2018

Til salg på Bilbasen: Chevrolet Corvette med 325 hestekræfter

Får du heller ikke nok opmærksomhed? En skrigende rød Chevrolet Corvette har vist sig særdeles effektivt. Og den her hysterisk velholdte model kan nu blive din.

Af: Julie Schoen / d. 27. august 2018

Der er ikke mange biler, der giver lige så meget opmærksomhed nede i brugsen eller på tankstationen, som en rød, amerikansk sportsvogn. Det er i hvert fald erfaringen hos 60-årige Allan Poulsen. Han erstattede for nogle år siden et fritidsliv på vandet med en rød Chevrolet Corvette. Og det har han ikke fortrudt.

– Jeg ejede engang en speedbåd, men der var altså ikke så meget specielt ved at sejle rundt i en speedbåd, når ingen folk rigtig kunne se den og rose den. Derfor solgte jeg båden og købte i stedet Corvetten. Den kan folk nemlig komme hen og spørge til, når jeg for eksempel skal tanke. Jeg kommer i dialog med mange flere nu, end da jeg ejede min båd, fortæller Allan, der bor i Kolding, og tilføjer:

– Jeg synes jo, det er lidt sjovt, når bilen larmer, kører stærkt og dermed vækker opsigt.

Udseendet er ikke alt

Man skulle ellers ikke tro, at Allan manglede positiv opmærksomhed omkring sit bilvalg. Allan ejer nemlig også en Mercedes SL600 V12. Det er dog langt fra nok kun at være en smuk bil – lyden er det halve af det. Det har Allan erfaret:

– Min Mercedes glider bare forbi folk, uden at de kan høre den. Det er kun de virkelige bilnørder, der ved, at dener en sej bil. Men når jeg kører i min Chevrolet Corvette, så vender de fleste folk sig om 50-100 meter fremme, griner Allan.

LÆS OGSÅ: Verdens dyreste: Nu skal den ultimative samlerbil på auktion

Og det er der såmænd heller ikke noget at sige til. For Allans bil kan nemlig prale af sine 325 hestekræfter og en sjælden 7,4 liters 454 Big Block-motor.

Bilen er også blevet passet og plejet til det nærmest ekstreme af Allan: I 2016 gav Allan sin amerikanerbil en ordentlig omgang kærlighed. Sportsvognen blev eksempelvis nylakeret i farven Crystal Red Pearl, der blev indsat nyt ledningsnet, ny radio, og så blev bilens sæder også ompolstret – for bare at nævne nogle af de ting, der for to år siden blev gjort ved den firehjulede.

– Jeg arbejder et sted, hvor jeg udlejer maskiner, så jeg har kunne benytte værkstedet på mit arbejde til at få sat bilen i stand, forklarer Allan, der hver gang, han kører en tur i sin bil, kan indkassere fortjenesten ved at have gjort den i stand:

– Alle blikkene og kommentarerne ser jeg som en anerkendelse af, at jeg har en fed bil, og det er da bare sjovt og fedt, konkluderer Allan.

Derfor har Allan sat sin amerikanerbil til salg

Men med sådan en flot veteranbil i garagen, hvad har så fået Allan til at sætte sit røde lyn til salg?

– Jeg kan jo kun køre i én bil ad gangen. 9 ud af 10 gange vælger jeg min Mercedes. Det er den, jeg bruger til hverdag, når jeg for eksempel skal på arbejde. Det er også Mercedesen, jeg sætter mig bag rattet i, når vi på fredag kører til Italien, fortæller Allan.

Han synes ikke, han får brugt sin Corvette tit nok, og derfor er det nu tid til, at en ny ejer kan få opfyldt sin drengedrøm. Og det skal være en ”rigtig” mand, der køber Allans bil. For sådan en bil er det nok ikke hvem som helst, der kan holde til at køre i:

– Når man kører i Corvetten, er det lidt ligesom at køre i en sæbekassebil. Du sidder nærmest helt nede ved asfalten. Det larmer, og det kan være lidt hårdt. Jeg plejer at sige, at man helst ikke skal køre mere end 200-300 kilometer i den ad gangen, forklarer bilejeren.

LÆS OGSÅ: Drømmebiler med 12 cylindre: Tre tørstige maskiner til salg

Her er nogle af de mange ting, Allan har opdateret ved sit røde lyn

Han har senest kørt i bilen, da han var til Corvette-træf på Bornholm. Her kørte han og kæresten konstant med kalechen nede.

– Det er skønt at være til træf i Corvette-klubben. Jeg synes virkelig, min bil ser flot ud i mængden, konstaterer Allan, men han er dog hurtig til at tilføje:

– Altså selvfølgelig uden at forklejne de andres.

Men det er nu i orden, at Allan er stolt af sin drengedrøm af en bil, for han har godt nok også kælet meget for den. Foruden de ovennævnte ting, har Allan også indsat ny køler, nye gummilister, ny viskemotor, ny dørlåse, nye tæpper og måtter, nye emblemer, en ny gearkasse, nye American Racing-fælge og Wilwood-ventilerede skivebremser på alle 4 hjul. Og listen kunne fortsætte.

Bilen blev dengang solgt, da rygterne begyndte at sprede sig

Nu er der vist heller ikke mere for Allan at gøre end at sætte sig ned og vente på, at en ny ejer melder sig på banen. Og man kan kun håbe, det går lige så stærkt, som da han for fire år siden selv købte veteranbilen:

– Bilen stod i en by, der ligger 15 kilometer fra Kolding, hvor jeg bor. Ejeren brugte bilen for lidt, og så begyndte det at sprede sig, at han var villig til at sælge bilen. Så slog jeg til, forklarer Allan.

LÆS OGSÅ: Video: Tag med på smadretur i en Citroën C4 Cactus

Så meget koster Allans velholdte bil

Hvis det er dig, der denne gang vil slå til, kan du klikke her og se Allans annonce på Bilbasen. Sælgeren står anført som ’Christian Poulsen’, hvilket skyldes, at Allans søn har indrykket annoncen for Allan. Telefonnummeret på annoncen tilhører Allan.

Ved at klikke dig ind på annoncen på bilbasen får du også svar på, hvor meget Allan vil have for sin Chevrolet Corvette.

Hvis det ikke lige er Allans røde lyn, du går og drømmer om, kan du søge blandt mere end 40 andre Corvette-modeller på Bilbasen – heraf er 12 af dem fra 70’erne, ligesom Allan Poulsens eksemplar.

LÆS OGSÅ:

Tre brugte luksusbiler som ingen tænker på

Unik amerikaner: Nu kan du købe Casper Christensens sjældne slæde

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Julie Schoen

Som journalist er Julie Schoen vant til at stille spørgsmål, og særligt inden for bilernes verden giver Julies manglende erfaring hende evnen til at stille de spørgsmål, der for nogle kan synes åbenlyse, men som for andre kan være med til at gøre det nørdede indhold meget lettere at forstå.

Julie er redaktør på vores søster-site, DBA Guide, og med en fortid på Go’ aften Danmark og Metroxpress har hun masser af erfaring med produktion af videoer og artikler.

Julie har ingen bil, men hun låner sig jævnligt til én, så hun kan køre på tur med veninderne.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS