VW ID.3
august 25, 2023

Brugtbilmarkedet er fortsat købers marked

Efter et år med konstante prisfald nærmer brugte elbiler sig nu en 6-cifret gennemsnitlig besparelse i forhold til året forinden.

AF: Zacharias Lund

Det overordnede prisindeks for brugte biler ligger lige nu på 96,4. Det betyder, at brugte biler i gennemsnit er 3,6% billigere end året forinden. Køberne får altså lige nu meget bil for pengene. Det har medført, at der er solgt 3,2% flere brugte biler end samme periode sidste år.

Det er især elbilerne, der er langt billigere end for et år siden. Tager vi et kig på tværs af drivlinjer, er der også penge at spare på en anden attraktiv drivlinje end el.

Vi ser nærmere på prisindekset og elbilernes konstante prisnedsættelser.

Brugte biler er billigere

Når prisindekset på brugte biler er under de famøse 100, betyder det, at bilerne er billigere end samme tid året forinden.

Benzin- og dieselbilerne ligger med et prisindeks på henholdsvis 99,2 og 98,3. Det betyder altså, at de stort set koster det samme som for et år siden.

Til gengæld har plug-in hybriderne også taget et stort ved, hvor prisindekset ligger på 92,2. Det betyder, at plug-in hybriderne i gennemsnit er tæt på 8% billigere end året forinden.

Mest interessant er dog prisindekset for elbilerne. 80,5 ligger det på lige nu, som altså indikerer at gennemsnitsprisen på en brugt elbil er knap 20% lavere end for blot et år siden. Det svarer til, at elbilerne i gennemsnit er 96.000 kr. billigere end for blot et år siden.

Salg af nye biler kontra brugte

Lige nu er brugtbilmarkedet rigtigt godt kørende. Som nævnt tidligere er der i år solgt 3,2% flere brugte biler end i samme periode sidste år.

For hver nye bil, der bliver solgt til en privat person, sælges der 6,6 brugte biler. Årsagen er lige til: Forbrugerne får mere bil for pengene.

I årets første seks måneder rundede salget af brugte biler 302.000. Fortsætter denne stime, regner Bilbasen med, at mellem 580-590.000 brugte biler skifter hænder i løbet af 2023.

9 ud af 10 kan spare i gennemsnit 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS