Kategorier
Elektrisk Forbrugerstof Nyheder

Brugte elbiler falder i pris

Priserne på brugte biler er begyndt at falde, og statistik fra Bilbasen viser, at det især er elbiler, der nu er billigere at købe.

TEKST Morten Bek FOTO Morten Bek/Bilbasen

Mens prisen på benzin og diesel er faldet i de seneste måneder, er prisen på det, der driver elbilerne, steget voldsomt. Prisen på el er nået højder, som el-bilister aldrig havde forestillet sig.

Det er dyrt at lade en elbil op, også selv om den lades om natten, og med fokus i medierne og hos politikerne på risikoen for mangel på strøm i løbet af vinteren, er elbilerne kommet i modvind.

LÆS OGSÅ: Peugeot e-208 rammer 400 kilometer

Det er sund fornuft, som at lægge to og to sammen, at danskerne overvejer en ekstra gang, før de skifter den gamle bil ud med en elbil. Det får nu priserne på brugte elbiler til at falde.

Det er især elbiler i prisklassen mellem 400.-499.999 kr., hvor man eksempelvis finder Hyundai Ioniq 5, som for tiden sættes ned i pris

600 ud af 5.100 brugte biler sat ned i pris

Statistik fra Bilbasens database, hvor udvikling i priser og udbud trækkes ud, viser, at ud af cirka 5.100 elbiler til salg på Bilbasen i uge 38 blev i alt cirka 600 elbiler sat ned i pris.

Der er generelle prisnedsættelser for mange biltyper. Da elbilerne udgør under 10 procent af de brugte biler til salg på Bilbasen, fylder de cirka 600 nedsættelser på elbiler meget blandt i alt 2.322 prisnedsættelser. Mere end hver fjerde prisnedsættelse i uge 38 var således på elbiler.

LÆS OGSÅ: G9 er XPengs nye SUV-topmodel med 551 hk

Den gennemsnitlige prisnedsættelse for alle nedsatte biler var på 9.172 kr. Det dækker over store udsving blandt de 2.322 nedsatte biler.

Hvis man lige nu er ude efter en elbil, til trods for skyhøje elpriser, er det værd at se på, at det især er elbilerne i prisklassen 400.000-499.999 kr., som bliver sat ned. 152 biler på Bilbasen i den prisklasse blev sat ned i uge 38.

Af Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.