Kategorier
Brugtbil Ugens fund

Chevrolet SSR til salg – flødeis med bacon!

Den er super-mærkelig. Den er kæmpestor. Det er en pick-up OG en cabriolet. Mød Chevy SSR

Af: Ebbe Sommerlund  / d. 3. oktober 2018

Chevrolet SSR er den vildeste crossover. Glem bare alt om Nissan Qashqai, der er en blanding mellem hatchback og suv. Kedeligt.  Næh, her sker der noget helt andet. Noget eksotisk. Og så på Bilbasen – se den til salg her.

LÆS OGSÅ:Super Supra: Første test af det genfødte Toyota-ikon

En Chevrolet SSR er en pickup-cabriolet. Det er så dumt og alligevel genialt, at det kun kan ske i USA – landet der elsker pick-ups og cabrioleter.

Man kan sige at SSR er den automotive ækvivalent til flødeis med baconstykker. To gode ting kan ikke gå galt kan man tænke, men Chevrolet SSR blev alligevel aldrig helt den succes, som GM havde håbet på, selvom de smed lidt jordbærsovs på toppen med en buldrende V8-motor.

LÆS OGSÅ: Nu kan denne Jaguar E-Type med 12 cylindre blive din

Ca. 24.000 enheder blev der i alt bygget – hvilket efter amerikansk målestok ikke er mange enheder.

Designet er inspireret af 1940’ernes pickup-design, og pladearbejdet omkring ladet krævede at arbejderne skulle lære en såkaldt ’deep-draw’-teknik, som ikke var blevet brugt i årevis.

Indrømmet – den er nok mere speciel end den er køn. Praktisk er den næsten fem meter lange bil heller ikke rigtigt – den fås kun med baghjulstræk, så den er meget mere show end go. Men den har dog et stort bagagerum under den enorme bagklap.

LÆS OGSÅ: Score-slæder: Disse biler tager kegler hos det modsatte køn

De første to år var motoren en 5,3 liters V8, men fra 2005 fik den en LS2 V8 på 6,0 liter – den kendes også fra Corvette. Det giver hæderlige præstationer og selv den slappeste rammer 100 km/t på ca. 8 sekunder, hvilket vel er okay for en pickup eller en cabriolet – nogen racerbil bliver den aldrig.

Men den er et stensikkert blikfang for de ugenerte typer. Gul, stor som et hus, V8-motor og et udseende som en bil i en tegnefilm  -det er verdens dårligste snigerbil.

LÆS OGSÅ: Danmarks dyreste: Topløs Porsche med ekstraudstyr for 700.000 kroner

PS: Jeg har smagt is med bacon, da jeg arbejdede på Vmax – det smager fantastisk. Men lakridsis vandt altså kampen dengang i nullerne, måske er det på tide at bacon tager revanche.

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.