Kategorier
Nyheder

Se billederne: Dansk sportsvogn smadret efter vild ulykke

Bilen ramte grøften med mere end 100 kilometer i timen og landede efter en længere flyvetur med bunden i vejret. Nu er der ikke meget tilbage af den vilde gaderacer fra Kolding.

Af: Esben Skrumsager  / d. 16. april 2018

En talentløs racerkører er ifølge den danske bilproducent Agile Automotive forklaringen på den voldsomme ulykke, der i weekenden smadrede prototypen SCX til ukendelighed.

Med en egenvægt på under 700 kg og en 225-hestes benzinmotor som drivkraft kræver det en vis portion koncentration at håndtere en prototype som SCX. Men det formåede føreren bag rattet ikke, og det gik hårdt ud over det orange lyn.

LÆS OGSÅ: Av for pokker: Esben og Anders er onde ved en C3 Aircross

Ulykken skete under en opvisnings-runde på køreanlægget i Kolding, hvor racerkøreren ifølge bilproducenten ikke havde forstået, hvad opgaven gik ud på.

– Han løb tør for talent og mistede herredømmet i en kurve. Bilen røg i grøften med 106 km/t, så den blev katapulteret og drejede 2,5 gang i luften, før den landede på hovedet, skriver Agile Automotive på virksomhedens Instagram-profil.

Heldigvis slap både racerkøreren og passageren i bilen uskadte, men bilen er mere eller mindre klar til skrot.

– Så på den ene side er vi selvfølgelig ekstremt taknemmelige og glade (fordi ingen kom til skade, red.), men samtidig er vi helt knust, lyder det fra den danske bilproducent.

Således er Danmark blevet en heftig gaderacer fattigere, før eventyret knapt var begyndt.

Fakta: Hvad er Agile Automotive?

Agile er et dansk bilmærke, der officielt blev præsenteret i 2016.

SCX er navnet på den nye prototype, som er lavet i samarbejde med Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby, Aalborg Universitet, Aarhus Universitet og Syddansk Universitet i Odense.

Bilen er udviklet i Danmark med brug af Danske komponenter, men motoren er en 1,6-liters Ford EcoBoost-motor med 225 hk og en 6-trins sekventiel gearkasse.

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.