Kategorier
Forbrugerstof

Hvilken bil vil du helst have?

Af: Esben Skrumsager  / d. 11. oktober 2017

Kåringen af Årets Bil 2018 er i gang. Og ikke alle er lige begejstret for de nye biler. Mød her Danmarks sureste (og befriende ærlige) biljournalist:

Kåringen af Årets Bil 2018 er i gang. Og ikke alle er lige begejstret for de nye biler. Mød her Danmarks sureste (og befriende ærlige) biljournalist:

Anders Berner danser (igen), og så ser vi den lækreste kabine nogensinde, måske.

Journalisterne har valgt deres favoritter, men hvilken tager du?

Bliver det luksus-SUV’en Range Rover Velar?

Range Rover Velar

Vi tager lige kabinen i Velar – for den er altså blæret

65 biler og 25 journalister var samlet på Jyllandsringen til indledende runde af Årets Bil i Danmark 2018. Det resulterede i en nominering af seks biler.

Vinderen findes i november

De seks biler må indtil 30. november kalde sig nomineret, hvorefter én af bilerne kan trille op i rampelyset og kalde sig Årets Bil i Danmark 2018. De seks finalebiler er Volvo XC60, Seat Arona, Ford Fiesta, Volkswagen Polo, Honda Civic og Opel Insignia.  Fra Bilbasen deltog Esben Skrumsager, Anders Berner og Ebbe Sommerlund.

Finalister i Årets Bil 2018. Foto: Jesper Werge - Biler & Bikes

Finalister i Årets Bil 2018. Foto: Jesper Werge – Biler & Bikes

SUV er det nye sort – men ikke i finalen

Siden Nissan Qashqai gjorde SUV og crossoverklassen acceptabel igen efter finanskrisen har bilmærkerne lanceret den ene crosover og SUV efter den anden – altså høje biler med og især uden terrrænegenskaber. Hele 17 ud af 31 bilmodeller, der deltog i indledende rund, var SUV eller crossover-modeller. Men det er ikke nok til at gå videre, da kun to af de seks finale biler er af SUV-typen – nemlig Volvo XC60 og SEAT Arona.

 

Deltagere i Årets Bil 2018:

Alfa Romeo Stelvio
Audi Q5
Citroën C3 Aircross
Fiat Tipo
Ford Fiesta
Honda Civic
Hyundai i30
Jaguar XF Sportbrake
Kia Picanto
Kia Rio
Kia Niro
Kia Stonic
Kia Stinger
Land Rover Range Rover Velar
Land Rover Discovery
Nissan Micra

Mazda CX-5
Opel Crossland X
Opel Grandland X
Opel Insignia
Peugeot 5008
Seat Ibiza
Seat Arona
Skoda Kodiaq
Subaru XV
Suzuki Ignis
Suzuki Swift
Toyota C-HR
Volkswagen Polo
Volkswagen Arteon
Volvo XC60

Populært på Bilbasen Blog:

Video: Den nye VW Polo æder Berners jakke

Testkørsel: Ny Honda Civic er fed, men får et problem i Jylland

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.