august 3, 2023

Den franske minikonge er tilbage for at sætte Tesla Model Y på plads

Juli betyder altid fald i salget af nye biler, så det blev kun til 11.239 styk. Peugeot 208 er tilbage som mest indregistrerede nye bil foran Tesla Model Y.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

Det giver sig selv. Man kan ikke hente sin nye bil i Danmark, når man sidder i et sommerhus i den anden ende af landet eller ligger på stranden på Mallorca. Derfor er juli måned, hvor størstedelen af danskerne holder sommerferie, altid garant for et forholdsvis lavt antal nye biler på vejene.

I den for nyligt afsluttede juli, viser tal fra De Danske Bilimportører, blev der indregistreret 11.239 nye biler. Det er 14 procent flere biler end i juli sidste år, men det er også tusindvis af biler under niveauet i juni i år. Juni bød på 18.307 nye biler, så den midterste sommermåned bremser virkelig udrulningen af nye biler.

Men fald i indregistrering af nye biler er ikke det samme, som at salget af nye biler nødvendigvis går så meget ned i gear. Det er de færreste, der køber en ny bil og får den med hjem samme dag – eller endda samme måned. Leveringstid og travlhed gør, at indregistrering og salg ikke kan puttes i samme kasse.

Den franske evergreen tilbage i toppen

Er Teslas dominans i Danmark ved at løje af? I første halvår dominerede amerikanerne med sin Model Y, som sammen med Model 3 blev usædvanligt meget nedsat i pris i januar. De lave priser medførte, at Model Y var den mest indregistrerede nye bil i første halvår 2023, men i juli er Model Y-dominansen kraftigt aftaget.

Med “kun” 574 nye Model Y indregistreret lander den amerikanske elbil ikke engang på førstepladsen i juli. Den er henvist til plads nummer to efter den franske mini, Peugeot 208, som blev indregistreret i 611 eksemplarer. For nylig udtalte den danske Peugeot-importør, at faldende 208-salg skyldtes leveringsvanskeligheder. 208 er tydeligvis kommet online igen.

Et positivt tegn for bilmærker med modeller, som konkurrerer direkte med Tesla Model Y, er at den populære Skoda Enyaq i juli kom ud i 349 nye eksemplarer i juli. Der er langt op til de 574 indregistrerede Model Y, men det er slet ikke på niveau med tidligere måneder i 2023.

En veludstyret Skoda, der ikke er på tilbud

Skoda og de andre mærker i VW-koncernen har svoret, at priserne på deres elbiler på intet tidspunkt vil blive sat ned for at forbedre konkurrenceevnen. Det er fornuftigt i forhold til brugtpriserne. Hvad gør man så i stedet?

Skoda har valgt at introducere en Premium-udgave af den mest relevante Enyaq-version (gælder også den nye Enyq Coupé), som er udgaven med baghjulstræk, 204 hk og batteri på 77 kWh. De koster samme 420.995 kr. som standardversionen, men der er stoppet rigtig meget mere udstyr i den: Matrix-LED-forlygter, nøglefri betjening, el-justerbart førersæde, solskærme indbygget i bagdørene, automatisk klimaanlæg med tre zoner og meget mere.

Et par overraskelser i top 10 blandt nye biler indregistreret i juli er bilerne på plads nummer 5 og plads nummer 9. Det er to biler, der også stammer fra det store VW-setup. Med 330 eksemplarer på femtepladsen ligger Cupra Formentor pludselig virkelig godt, og på plads nummer 9 er det den aldrende Audi Q2, der ligger godt med 207 eksemplarer. Q2-tallet giver god mening. Den lille Audi fås på et af de bedste privatleasingtilbud, der findes lige nu.


Brugt Peugeot 208 til salg på Bilbasen

Se flere brugte Peugeot 208 til salg på Bilbasen lige her

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS