april 2, 2024

Den nye Kia Ceed?

Der står Kia K4 på den friske hatchback med det vovede design, men den kan i løbet af 2024 blive til den nye udgave af den populære Ceed.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Stordriftsfordele er noget, bilindustrien elsker. Jo mere der kan presses ud af en platform, en motor eller teknologier, jo nemmere er det at tjene udviklingsomkostningerne ind igen. Og så sørger stordrift for, at bilerne i sidste ende ikke bliver alt for dyre.

Når vi ser på den helt nye Kia K4, som koreanerne lige er kommet ud med på biludstillingen i New York, tænker vi med det samme stordriftsfordele. K4-navnet har ingen betydning i Europa, men forgængeren til K4, Forte, hænger uløseligt sammen med vores Ceed. Det vi ser, når vi kigger på K4, kan meget vel blive den nye Ceed. Det vil give god mening og gode stordriftsfordele.

Amerikanerne sværger til en god sedan og ikke så meget til hatchbacks, så derfor var det K4 som sedan, der ved premieren løb med opmærksomheden. Men den blev ikke præsenteret alene, den nye sedan, for der er også billeder af en tilsvarende hatchback, som nemt kan oversættes til europæisk.

Europæisk lancering? – Ingen kommentarer

Det er ikke fordi, vi griber det ud af den blå luft, at K4 hatchback kan blive den næste Ceed. Det er en ting, at den nuværende Ceed nu er seks år gammel og derfor typisk vil være udskiftningsmoden. Det er en anden ting, at K4 optræder på Kias europæiske presseside, og at der nederst i en pressemeddelelse på siden – for den amerikanske model – står, at “Priser, specifik timing for tilgængelighed på europæiske markeder, varianter og flere detaljer for K4 annonceres i fremtiden.”

K4-designet passer perfekt ind i tidens Kia-design med mere dramatiske linjer og mere aggressivitet end den nuværende Ceed viser. Frontdesignet er afledt af det, Kia viser på de faceliftede udgaver af Picanto og Sorento, og det er noget lignende, vi kan forvente at se på den faceliftede Sportage senere i år.

K4 sedan er en stor bil. Den er så stor som en BMW 3-serie. Der er ingen detaljer for den kortere hatchback, men den ser umiddelbart ud til at være større end den nuværende Ceed.

Indretning som i den store EV9

Den eksisterende Ceed er stadig en populær bil, og i Danmark er den blandt de bedst sælgende i Golf-klassen. Det er uden tvivl en blanding af lave priser, syv års garanti, gode pladsforhold og udmærkede motorer, der gør Ceed til en populær model.

Indretningen er ikke længere helt frisk, og her viser K4, hvor godt det kan blive i den næste Ceed. Der er meget til fælles med EV9-interiøret, så knapper til vigtige funktioner er bevaret, og de to sammenhængende skærme til instrumentering og infotainment er af nyeste aftapning. Særligt infotainmentsystemet er langt bedre og hurtigere.

Ny udstyrsmuligheder er der selvfølgelig også, så ikke bare er der mulighed for head-up-display i forruden og digital nøgle, så man kan låse op med sin smartphone, men også endnu flere aktive sikkerhedssystemer.

I USA kommer K4 på markedet med en 2-liters motor uden turbo med cirka 150 hk og en 1,6-liters turbomotor med cirka 195 hk. I Europa kan turbomotoren måske komme med i den nye Ceed, men ellers forventer vi mindre benzinmotorer og en plug-in hybrid.

Del artikel:

Brugte Kia Ceed til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS