februar 20, 2023

Hvor langt kan du køre sidelæns i en Skoda?

Du skal mindst nå 7,4 kilometer , hvis du skal slå englænderen Richard Meaden, som er blevet noteret for to anderledes verdensrekorder i den elektriske Skoda Enyaq.

TEKST Bilbasen / FOTO Skoda

Skoda er et af de mest solgte bilmærker i Danmark, og Skoda Enyaq er en af de mest solgte elektriske biler. Ikke kun herhjemme, men også i resten af Europa.

Om populariteten er steget de kreative kræfter i marketingafdelingen til hovedet skal være usagt. Men seneste presseudmelding handler ikke om rækkevidde eller andre fornuftige ting. Den handler derimod om den baghjulstrukne elbils evne til at køre sidelæns i meget lang tid.

LÆS OGSÅ | Elektrisk SUV fra Lotus med op til 905 hestekræfter

Den 15 minutter og 58 minutter lange uafbrudte drifting fandt sted på en 188 meter lang cirkelformet bane på en frossen svensk skovsø. Den limegrønne Skoda Enyaq RS iV var monteret med pigdæk – men ellers helt standard.

7,4 kilometers uafbrudt drifting

Således har en Skoda Enyaq iV vRS netop tilbagelagt 7,4 kilometer med bagenden uafbrudt driftende i en fræk vinkel på en frossen svensk skovsø – hvilket faktisk er nok til en ny verdensrekord.

Bag rattet var motorjournalisten og testkøreren Richard Meaden, for hvem det altså lykkedes at holde den elektriske Skoda kørende sidelæns hele 15 minutter og 58 sekunder. Englænderen rundede den 188 meter lange cirkelformede bane hele 39 gange, før han mistede kontrollen.

LÆS OGSÅ | Her er Volkswagens bud på en elektrisk stationcar

Og enhver, som har forsøgt at spille smart i en glat rundkørsel i en tunet BMW med baghjulstræk, vil vide, at 39 omganges perfekt sidelænskørsel altså er noget af en bedrift – også på is.

Jeps, man får naturligvis et trofæ. Og faktisk er Skoda nu noteret for hele to verdensrekorder i den berømte Guinness Rekordbog. Én for længste uafbrudte drift på is – og én for længste uafbrudte drift på i en elektrisk bil!

Slår 20 år gammel rekord

Faktisk slog Richard Meaden og Skoda en 20 år gammel rekord, og kan nu se frem til at få ikke bare én men to placeringer i Guinness Rekordbog. Den ene for længste uafbrudte drift på is. Den anden for længste uafbrudte drift på is i en elektrisk bil!

LÆS OGSÅ | Nu kommer den elektriske Mini også som Cabriolet

At komme i Guinness Rekordbog er i øvrigt ikke en ny ting for Skoda. Tjekkerne teamede også op med Richard Meaden i 2011, hvor englænderen satte en opsigtsvækkende hastighedsrekord i klassen for 2,0-liters motorer med trykladning på Bonneville-saltsletten i Utah, USA.

De kan altså godt lide at sætte anderledes rekorder hos Skoda. Her er det tjekkiske mærke i gang med at sætte en hastighedsrekord på saltsletten Bonneville i Utah, USA, med en 500-hestes Skoda Octavia…

Bag rattet i en mildt sagt opgraderet Skoda Octavia med 500 hestekræfter nåede han dét, som svarer til lidt over 365 km/t. Til sammenligning gik det ikke så voldsomt stærkt i den Enyaq, da drift-rekorden skulle sættes i Sverige. Her sneg farten sig nemlig næsten op på, ehrm… 49 km/t.

LÆS OGSÅ | Video: Hvorfor er elbiler så hurtige?


Brugte Skoda Enyag til salg

Se flere brugte Skoda Enyag til salg på Bilbasen

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen Blog

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS