december 20, 2021

Se priserne på den nye DS 4 – og på de vigtigste konkurrenter

Fransk avantgarde i Golf-klassen ankommer med den nye DS 4. Den kan købes som PHEV fra februar til priser fra 350.000 kr., som er en skarp pris i forhold til Audi A3 og VW Golf.

Af: Morten Bek / d. 20. december 2021

DS Automobiles – DS i daglig tale – har kun haft to bilmodeller at friste danskerne med. Den lille DS 3 Crossback og den mellemstore DS 7 Crossback. Mens DS 7 Crossback har vækket en del køberes interesse, har den lille DS 3 Crossback aldrig rigtig fået fat.

Hvis vi skal dømme efter design og den første køretur i bilen, så har den nye DS 4 potentiale til at blive den absolut mest populære DS-model i Danmark.

Fra februar kan de seks danske forhandlere vise den nye DS 4 frem, og i starten får vi den at se som E-Tense – PHEV – med 225 hk. Andre markeder sælger også benzinudgaver med 130, 180 og 225 hk, samt en diesel med 130 hk. Men da PHEV’en vil stå for forventet 90 procent af salget i Danmark, er det den, DS lægger ud med.

LÆS OGSÅ | Vive la France! Præsident Macron skifter til forlænget DS 7 Crossback

Mens det er nemt ikke at skulle vælge mellem motorer til DS 4, så kan det blive lidt af en udfordring at vælge udstyrsvariant. Der er nemlig ikke bare fire niveauer, men også to Cross-udgaver med sorte plastdele på karrosseriet og udvidet ESC-system til bedre at tackle grus og sne.

Prislisten starter med DS 4 225 E-Tense Performance Line til 350.000 kr. og slutter med DS 4 225 E-Tense Rivoli Cross til 480.000 kr. De 130.000 kr. køber udelukkende udstyr og ingen mekaniske opgraderinger – og altså ingen kraftigere motorisering.

Cross eller ikke Cross?

Mellem basismodellen Performance Line og topmodellen Rivoli Cross har DS fundet plads til Performance Line Pack, Trocadero, Trocadero Cross og Rivoli.

Det gode er, at man ikke behøver at komme over 400.000 kr. for at få en fed og lækker DS 4. For alle versioner har et rigt standardudstyr, og i Performance Line Pack-versionen til 390.000 kr. er de sidste huller i basisversionens udstyr fyldt ud.

Basismodellen Performance Line har 19″ alufælge, LED-forlygter, 7″ digital instrumentering, 10″ touchscreen, p-sensorer bagtil, sæder med Alcantara-betræk, el-foldbare sidespejle, varme i sæderne – og den kamerastyrede adaptive undervogn DS Scan.

LÆS OGSÅ | TEST: Audi A3 som plug-in-hybrid gør det præcis, den skal

DS 4 Performance Line Pack til 40.000 kr. mere end basisversionen udvider listen med sort tag, p-sensorer foran, bakkamera, varme i rattet, el-betjent bagklap og adaptiv fartpilot.

DS 4 Trocadero/Cross Trocadero og DS 4 Rivoli/Cross Rivoli sender prisen langt over 400.000 kr. Gevinsten er matrix-LED-forlygter, læderindtræk, navigation, head-up-display, støjdæmpende ruder og elektrisk førersæde, men ikke meget andet.

Cross-betegnelsen kommer med en merpris på 10.000 kr. Det man får er et strejf af crossover med sorte plastindlæg, Cross-logo, sort tagrælinger og sort grill. Men er det virkelig værd at bruge 10.000 kr. på?

Konkurrenterne er tyske – og dyre

At den nye DS 4 har potentiale til at blive større i Danmark end andre DS-modeller skyldes ikke kun design, udstyr og PHEV-drivlinjen, men også at priserne virker fair.

Konkurrenterne, hvis vi bliver i Golf-klassen og ikke kigger mod crossovers og SUV’er, er primært Audi A3 Sportback TFSI e, Mercedes-Benz A 250 e og Volkswagen Golf eHybrid/GTE. Med undtagelse af Golf eHybrid Style med 204 hk er DS 4 billigere end hele flokken.

LÆS OGSÅ | DUEL: VW Golf eHybrid vs. Skoda Octavia iV – er VW foran Skoda som plug-in?

Audi A3 Sportback fås som 40 TFSI e med 204 hk eller som 45 TFSI e med 245 hk. Basismodellen 40 TFSI e med Prestige-udstyr (17″ alufælge, LED-forlygter) koster 374.991 kr., mens den som S Line med 18″ hjul koster 391.990 kr. Den stærkere 45 TFSI e med 245 hk kommer kun som S Line, og den koster 414.990 kr.

A-Klasse som PHEV kommer med 218 hk og i udstyrsvarianten Advantage med bl.a. 17″ alufælge, LED-forlygter, bakkamera og 10,25″ touchscreen. Men prisen er høj. 420.900 kr. koster A 250 e.

Golf fås, som A3, i to PHEV-udgaver. 204 hk i eHybrid og 245 hk i den mere sportslige GTE. Som eHybrid har Golf 16″ alufælge, LED-forlygter, adaptiv fartpilot og førersæde med massage – og den koster 339.995 kr. Golf GTE kører på 17″ alufælge, og den har sportssæder og bakkamera som standard.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS