juni 4, 2024

Elektrisk Jeep Wagoneer S viser sin luksus

Jeep Wagoneer S er den anden elbil fra den amerikanske producent. Denne gang er der tale om en stor luksusbil med over 600 hk, lang rækkevidde og masser af luksus.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Vi kan ikke blive ved med at træde i det. Og dog. Jeep introducerede sin første elbil nogensinde i september 2022, Avenger, og den kom til salg i Danmark sidste år. En elbil lavet i Europa til europæerne. En fin elbil til to, men også en elbil der har vist sig at være alt for dyr, så den sælger lige så hurtigt som sand i Sahara. Se, vi er nødt til at bruge slidte udtryk for at vise, hvor galt det står til.

Alt det bare for at sige, at vi håber, det går bedre med den næste elektriske Jeep (og at priserne på Avenger engang må falde). Denne gang kaster Jeep med tungere skyts, for elbil nummer to er stor, luksuriøs, stærk, har lang rækkevidde og lavet på en ny platform.

Som en del af Stellantis, hvor også Opel, Alfa Romeo og andre hører hjemme, har Jeep adgang til den nye STLA-platform, som primært er lavet til elbiler. Primært, men ikke udelukkende. Den nye Wagoneer S kommer kun som elbil, og den bruger den største af STLA-platformene til personbiler, Large.

Efter amerikanske forhold er Wagoneer S ingen kæmpe. Den er “beskedne” 489 cm lang, og en af grundene til, at den ikke er større, er det faktum, at europæerne også får den tilbudt. Den sælges i USA allerede fra andet halvår, og i 2025 bliver det tid til Europa.

Over 600 hestekræfter og lang rækkevidde

I bedste amerikanske stil mangler Wagoneer S hverken hestekræfter eller luksus. Som de fleste biler hos Jeep har den store elbil firehjulstræk, og det opstår ved at bilen har en elmotor ved hver af de to aksler. Motorerne yder lidt over 600 hestekræfter og mere end 800 Nm, og det er nok til Wagoneer S kan vriste en 0-100-tid på omkring 3,5 sekunder ud af dækkene.

Fordi effektiviteten ikke skal gå fløjten, er Wagoneer S lavere end andre store modeller fra Jeep. Med lav frihøjde tilgodeser Jeep rækkevidden, men der er så, i hvert fald ikke i standardmodellen, mulighed for at opnå Jeeps egen certificering Trailrated. Wagoneer S vil få det svært i Moab, Utah, hvor Jeep tester sine biler.

Wagoneer S vil ikke være helt tabt bag en terrængående vogn. Der er, naturligvis, køreindstilliger, som gør det nemmere at køre i sand og sne.

Til gengæld skulle batteriet, som er på 100 kWh, give en god rækkevidde. Efter den amerikanske standard, EPA, kan Wagoneer S køre cirka 480 kilometer på en opladning. Det lyder måske ikke af meget, men EPA er langt mere realistisk i forhold til rækkevidde end WLTP er det i Europa; en BMW i5, som i Europa sælges med en rækkevidde på op til 581 kilometer, sælges i USA med en maksimal rækkevidde på 472 kilometer. Så i Europa kan vi forvente en markant højere (lovet) rækkevidde for den nye Jeep.

På trods af at STLA-platformen i Wagoneer S kører med 400 volt-teknologi, lover Jeep en opladningstid for det store batteri, fra 20-80 procent, på 23 minutter.

Tre skærme på tværs er den nye standard

Jeep har lagt sig i selen for, at kunderne kan mærke luksus med stort L. Materialerne, som i højere grad end i andre Jeep-modeller er genbrugsmaterialer skulle afspejle, at Jeep gerne vil opfattes som et luksusmærke. Der er brugt et materiale ved midterkonsollen, som føles som porcelæn, og dørsiderne er præget af bløde materialer og et panel i metal. På ydersiden bruger der ikke længere krom, som er problematisk for miljøet i produktionen.

McIntosh, som er en meget anerkendt amerikansk producent af hifi-udstyr, leverer lydanlæg til Wagoneer S, og Jeep er helt tydeligt stolte af samarbejdet. Anlægget kommer med ikke færre end 19 højttalere og en forstærker med en effekt på 1.160 watt.

Ingen ny luksusbil uden et hav af skærme. I Wagoneer S er det samlede skærmareal på over 45 tommer, og for at komme derop bruger Jeep skærme på 12,3 tommer til instrumentering og infotainment – og en 10,25 tommer skærm til underholdning ved passagersædet. De tre skærme på tværs er den nye standard, når det gælder om at imponere i bilindustrien. Nå ja, der er også en touchscreen til klimaanlægget.

Vi forventer ikke automatisk, at Wagoneer S kommer til salg i Danmark, selv om den danske importør har muligheden. Importøren kigger nøje på, hvad det kan betale sig at sælge. Ikke desto mindre er Wagoneer S interessant i en klasse af store elbiler, som rent faktisk er populær i Danmark.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Brugte biler fra Jeep til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS