maj 15, 2024

Elektrisk Opel Frontera kan blive en prisbasker

Opel har løftet sløret for mere information om den nye Frontera. Som elektrisk Frontera Electric kommer den med 300 eller 400 km rækkevidde, og i Tyskland vil priserne starte fra under 220.000 kr.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

Opels elbiler er for dyre. En Corsa-e med 136 hk og en rækkevidde på 359 kilometer koster i basisudgaven 254.990 kr., og den nye Astra Electric med 156 hk og en rækkevidde på 412 kilometer koster 299.990 kr. Det er som om Opel lader som om, der ikke er andre bilmærker, der laver elbiler.

Måske de er ved at vågne op hos Opel. Den nye Frontera, som afløser den mindre Crossland, kommer i hybridversioner med benzinmotor (100 eller 136 hk), og så er det netop afsløret, at den kommer som Frontera Electric i to forskellige udgaver. Og priserne, i hvert fald på det tyske marked, skal for elbilen starte ved 29.000 euro, som svarer til 217.500 kr. med tysk moms inkluderet.

Den tyske moms har en procentsats på 19, mens vi i Danmark har moms på 25 procent. Selv om det lægger lidt til prisen, og den tyske pris ikke bare kan omsættes til dansk, så må det give en prisbillig elbil. Den tyske pris er faktisk cirka 1.000 euro, altså 7.500 kr., lavere end for den billigste Corsa-e

Rækkevidde på 300 eller 400 kilometer

Opel trækker premieren på Frontera og Frontera Electric i langdrag. Først var der billeder og kun få informationer, og nu kommer så hovedoverskrifterne. Vi ved stadig ikke noget om batteristørrelse i de elektriske udgaver eller hestekræfter. Det bedste bud vi har er, at man kan kigge på den nye Citroën Ë-C3, som er bygget på samme nye platform.

Den har et batteri med en kapacitet på 44 kWh og en elmotor med 113 hestekræfter – og en rækkevidde på op til 326 kilometer. Det passer med, at Opel Frontera Electric, som er en meget større bil, med samme batteristørrelse vil have en rækkevidde på 300 kilometer. Netop den rækkevidde, som Opel oplyser for basisudgaven.

Er det fint, eller er det for lidt? Hvis Frontera Electric med den rækkevidde kommer til at koste 230.000 kr., så vil det kunne gå an for mange, som mest går efter, at Frontera er en rummelig bil i Qashqai-klassen med bagagerum på op til 1.600 liter. Og den kommer med mulighed for syv sæder.

Mindre rækkeviddefølsom er udgave nummer to af Frontera Electric. Den får en rækkevidde omkring 400 kilometer, så det er sandsynligt, den har samme batteri som Astra Electric med en kapacitet på 54 kWh.

Den danske Opel-importør kan endnu ikke svare på, hvornår Frontera dukker op i Danmark. Umiddelbart kommer den i to udstyrsversioner, Frontera og Frontera GS. For at få infotainmentsystem med 10″ skærm og bakkamera, skal man, som det ser ud nu, op i GS-udgaven.

Del artikel:

Brugte biler fra Opel til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Hvad sker der, Mitsubishi?

Mitsubishi i Danmark virker til at være gået i dvale. De nyeste modeller på Renault-basis findes ikke i Danmark, og den nye Outlander lader vente på sig. Nu er der facelift til den Captur-baserede ASX.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS