juli 1, 2024

Elektrisk Skoda Elroq kommer efter Ford Explorer og Renault Scenic Electric

Elroq er den første af seks nye elbil er fra Skoda – og lillebror til Enyaq. Den tjekkiske model står på samme platform som Enyaq og kommer med 170 til 299 hk og mulighed for firehjulstræk.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

Den nye Skoda Elroq er dækket af kamuflage, som gør det svært helt at se, hvordan designet ser ud. Men Skoda har ikke gemt designet helt væk, og mens meget af designet ser ud til at være Skoda-traditionelt, sker der noget med frontdesignet: Tech Deck Face, som er det mundrette navn for erstatningen for grillen, er en nyhed hos Skoda.

Elroq bliver den første af seks nye elektriske modeller fra Skoda, og i modelprogrammet finder den plads mellem den eksisterende Enyaq (som senere i år får et facelift) og den kommende elektriske mini-SUV med navnet Epiq.

Tænk på Elroq som en elektrisk Karoq. Bare lidt større og endnu mere rummelig. Elroq er cirka 10 centimeter længere end Karoq og 16 centimeter kortere end Enyaq, og som Enyaq er den baseret på VW-koncernens MEB-platform. Elroq kommer til at konkurrere med den nye Ford Explorer og den ligeledes nye Renault Scenic E-Tech Electric.

Op til 299 hk og op til 560 km – men ikke på samme tid

Når man siger MEB, siger man samtidig eksisterende teknologier, som bruges til så forskellige biler som VW ID. Buzz og Cupra Born. Elroq kommer derfor med elmotorer, vi i forvejen kender. Der er mulighed for ydelser mellem 170 og 299 hestekræfter.

Elroq 50 har en elmotor med 170 hk ved bagakslen, og den har et batteri med en kapacitet på 55 kWh. Elroq 60 har også en elmotor ved bagakslen, men her er ydelsen 204 hk – og batteriet rummer 63 kWh. Flest kilowatt-timer er der i de to Elroq 85-varianter, som har batteri på 82 kWh: Elroq 85 har 286 hk og en forventet rækkevidde på over 560 kilometer.

Elroq 85x har en ekstra elmotor foran, så den kan trække på alle fire hjul med i alt 299 hk. Rækkevidden vil være lavere end i modellen med baghjulstræk, men hvor meget fortæller Skoda ikke. Det samme gælder rækkevidden i de svagere varianter med lille batteri.

Hvad er der ellers at sige, før Skoda på et tidspunkt viser Elroq i uden tildækning? – Infotainmentsystemet har en skærm på 13″, og som i Enyaq er der en lille skærm til instrumenteringen på 5″. Elroq fås også med head-up-display i forruden. Bagagerummet rummer mellem 470 og 1.580 liter, og hvis man bor et sted med trange p-pladser, kan Elroq lære at parkere selv.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS