maj 23, 2024

Skoda Enyaq er Årets Brugtbil 2024

Skoda Enyaq er kåret som Årets Brugtbil 2024. Den tjekkiske elbil tager sejren foran hårde konkurrenter – Cupra Born, Ford Kuga, Skoda Octavia og VW ID.4.

TEKST Morten Bek FOTO Årets Brugtbil PR

Markedet for brugte elbiler har ændret sig drastisk, siden Årets Brugtbil 2023 blev kåret for et år siden. Elbiler er generelt faldet meget markant i pris, og det sker samtidig med, at mange nye elbiler er sat ned i pris.

Årets Brugtbil 2024 er netop blevet kåret, og vinderen er en elbil, som er meget udbredt på brugtmarkedet, til trods for, at den kun har været på markedet i Danmark siden 2021. Det er familiebilen Skoda Enyaq, der er Årets Brugtbil 2024.

Skoda Enyaq var i finalen til Årets Brugtbil med fire andre biler. Elbilen Cupra Born, Ford Kuga PHEV, Skoda Octavia og VW ID.4.

En klar vinder med Cupra Born som nummer to

Skoda Enyaq viste sig at være suveræn i kåringen. I den indledende runde fik Enyaq flest nomineringer, og i finalerunden havde såvel jury som brugerafstemningen på Facebook Skoda Enyaq som vinder foran de øvrige finalister – Cupra Born, Skoda Octavia, VW ID.4 og Ford Kuga.

Juryen bag Årets Brugtbil, som består af 18 motorjournalister og brugtbilseksperter, stemte Skoda Enyaq ind på førstepladsen med i alt 200 point. På plads nummer to endte Cupra Born med 170 point. Der er pointmæssigt længere ned til de øvrige finalister. Skoda Octavia fik i alt 85 point, mens VW ID.4 fik 80 point. Ford Kuga PHEV kom ud af kåringen med bare fem point.

Skoda Enyaq løb med titlen som Årets Brugtbil 2024 i kraft af sine mange talenter og solide konstruktion. Enyaq er en meget rummelig, praktisk og velkørende elektrisk crossover, og Yasser Abaiji, jurymedlem og teknisk konsulent hos FDM, giver Enyaq masser af ros med på vejen.

“Skoda Enyaq er for mig den mest veludførte SUV fra Volkswagen-gruppen. Den har god indretning og god ladehastighed, og rækkevidden er tilstrækkelig for de fleste. Derudover virker bilens assistentsystemer godt, og der er mulighed for adaptive LED-forlygter, som fungerer glimrende for en bil i Enyaqs klasse. Biler bygget på MEB-platformen er udstyret med tromlebremser på bagakslen, som gør at rust på bagbremserne undgås. Højvoltsbatterierne er konstrueret, så det også muligt at reparere batteripakkerne på modulniveau.”

Der er i skrivende stund 384 styk Skoda Enyaq til salg på Bilbasen. Den billigste til salg er en årgang 2021 til 214.800 kr. Du kan læse mere om Enyaq, og hvilken udgave du skal vælge, i artiklen, som vi linker til længere oppe.


Fakta om Årets Brugtbil 2024

Det er 19. gang, at Årets Brugtbil kåres. Bag kåringen står en jury sammensat af motorjournalister og brugtbileksperter fra bl.a Bilbasen og FDM, forhandlerorganisationen DBFU og Applus Bilsyn. Formålet med Årets Brugtbil er at sætte fokus på de vigtige elementer i et godt brugtbilkøb – der sælges årligt cirka 430.000 brugte biler i Danmark – og derfor kigger juryen på totaløkonomi, soliditet og værdi for pengene i de enkelte biler. Kåringen har to runder.

En indledende runde, hvor juryen nominerer fem biler ud fra de 125 mest solgte brugte biler det foregående år. De fem biler som får flest nomineringer, går videre til finalerunden. Via en hemmelig afstemning afgiver jurymedlemmerne 15 point til deres førstevalg, 10 point til nummer to og 5 point til tredjepladsen. Den bilmodel, som får flest point, vinder titlen som Årets Brugtbil.

Del artikel:

Brugte Skoda Enyaq til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS