marts 15, 2024

Første kig på Skoda Epiq – den mindste elbil fra tjekkerne

Skoda Epiq bliver den mindste elbil fra Skoda, og den lille crossover præsenteres endeligt i 2025 med en rækkevidde over 400 kilometer. Priser formentlig under 200.000 kr.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Skoda præsenterer i de kommende år en række nye elbiler, og der bliver noget for enhver smag og pengepung. Crossover-modeller i flere størrelser og en stationcar er på vej. Den første nyhed bliver Elroq, der senere i år vises som en elektrisk pendant til Karoq. Med andre ord en kompakt, elektrisk crossover.

Skoda kan dog ikke vente med at vise næste trin, og i forbindelse med præsentation af mærkets præstationer i 2023 blev sløret løftet for en konceptudgave af det, der bliver det tjekkiske mærkes mindste elbil: Epiq.

Epiq, forventer Skoda, får verdenspremiere i sin endelige form i 2025, og den forventede startpris er 25.000 euro. Omregnet til danske kroner står vi med en pris på 187.500 kr., men det er ikke givet, at den bare kan oversættes direkte til det danske marked.

Episke pladsforhold i den 4,1 meter lange Epiq

Epiq står på billederne som en konceptbil, der altså ikke viser det endelige produkt. Men i forhold til mange typiske konceptbiler, virker Epiq-konceptbilen til at være tæt på en bil, vi kan se køre på de danske veje.

Med en karrosserilængde på 410 cm bliver Epiq en lille elektrisk crossover, og de 410 cm ligger meget tættere på minibilen Fabia end på den benzindrevne crossover Kamiq. Men Epiq bliver selvfølgelig højere end Fabia, og platformen giver, siger Skoda, episke pladsforhold. Bagagerummet har en volumen, der er usædvanlig for så lille en bil: 490 liter.

Epiq bliver, som kommende små elbiler fra Cupra og Volkswagen, introduceret med forhjulstræk og ikke som større modeller med baghjulstræk. Skoda oplyser ikke om batteristørrelse, men lover at Epiq får en rækkevidde på over 400 kilometer. Der vil sandsynligvis også komme udgaver med kortere rækkevidde, men det finder vi først ud af tættere på lanceringen.

Del artikel:

Brugte biler fra Skoda til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS