marts 2, 2024

Elon Musk: Tesla Roadster kommer i 2025

November 2017. Det var dér, Tesla afslørede den anden generation af Roadster. Nu er vi i marts 2024, og den elektriske sportsvogn er stadig ikke på gaden – men hvis vi skal tro Elon Musk, er ventetiden næsten forbi.

TEKST Rasmus Christiansen FOTO Tesla PR

I 2008 begyndte produktionen af den første Tesla, nemlig Tesla Roadster. Det var den første serieproducerede elektriske sportsvogn med en, på det tidspunkt, banebrydende rækkevidde på godt 400 km. Roadsteren blev bygget på basis af en Lotus Elise, hvilket er nemt at se og det er nemt se selv for det utrænede øje.

Det er efterhånden mange år siden, at vi blev lovet en efterfølger – men nu tager Elon endelig bladet fra munden. Han har nemlig fremsat spritnye løfter om den nye generation af den elektriske sportsvogn.

Lancering af Tesla Roadster… Igen?

Hvis der er én ting, som Elon Musk er god til, så er det at skabe hype og opmærksomhed om sine firmaer og produkter. Dette så vi i 2017, hvor Musk overraskede med lanceringen af den nye generation af Tesla Roadster. Specifikationerne, der blev præsenteret i 2017, inkluderede en accelerationstid fra 0 til 100 km/t på 1,9 sekunder og en topfart på over 400 km/t.

Ved lanceringen i 2017 var fortællingen, at leveringerne ville begynde i 2020, men de seneste år har kun budt på forsinkelser og udenomssnak. Selvom lanceringen af Cybertruck skete længe efter Roadster-lanceringen, har alt tydet på, at den sølvfarvede pick-up fra rummet hurtigt fik førsteprioritet hos Elon.

Endnu vildere performance

Det vil være imponerende hvis Tesla Roadster “bare” lever op til de vilde tal der blev meldt ud i 2017. De nyeste performance tal fra Elon Musk, lyder accelerationen fra 0 til 60 miles per hour (96,5 km/t) på under et sekund. Verdens hurtigste serieproducerede bil er i skrivende stund Dodge Challenger SRT Demon 170, og den tager turen til 60 mph på bare 1,66 sekunder. Så måske det ikke er helt umuligt.

Batteriet i Roadster siges at have en kapacitet på svimlende 200 kWh med en estimeret rækkevidde på op til 620 miles (997 km).

Åben for forudbestillinger

Musk har på sit sociale medie, X, meldt, at lanceringen af den nye roadster er planlagt til slut 2024, samt at leverancerne begynder i starten af 2025.

Hvis du vil sikre dig en Tesla Roadster og er klar til lidt ventetid, så har Tesla åbnet for forudbestillinger igen. Dette kræver et depositum på over 300.000 kr. Den samlede pris forventes at være på omkring 1,4 mio. kr.

Meeeen, de sagde også, at Cybertruck skulle koste omkring 280.000 kr. (40.000 USD). Den første variant koster dog i dag tættere på 700.000 kr. (100.000 USD), og den bliver i udgangspunktet ikke billigere end 400.000 kr. (57.000 USD). Så tag prisestimatet med et gran salt!

At følge Elon Musk de mange projekter er altid spændende. Mange af hans udmeldinger giver et smil på læben, og man skal huske ikke at tage dem alt for seriøst – ligesom med priserne. Tesla Roadster vil uden tvivl blive en imponerende og banebrydende bil, men om den kommer til at leve op til de seneste udmeldinger kan man godt være i tvivl om. Vi må væbne os med (yderligere) tålmodighed!

Del artikel:

Find brugte Tesla til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Rasmus Tønder Christiansen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS