marts 26, 2024

ENDELIG har Ford priser på elektrisk Explorer

Den elektriske Ford Explorer med 170-340 hk og rækkevidde på op til 602 kilometer fås med god udstyrspakke til priser fra 299.990 kr. Den nye Explorer kan bestilles nu.

TEKST OG FOTO Morten Bek

For et år siden var Bilbasen på besøg i et fotostudie i Tyskland for at se den største nyhed fra Ford i lang tid: den elektriske Explorer, der er bygget på Volkswagens MEB-platform. Siden da har der været stille omkring den nye elbil, men nu er Ford nået så langt, at priserne er på plads.

På den danske Ford-hjemmeside kan man nu “bygge” og bestille Explorer, og priserne starter på 299.990 kr. for en Explorer med kort rækkevidde og solidt udstyrsniveau (dog med en vigtig udstyrsmangel).

På hjemmesiden oplyser Ford, at leveringstiden er minimum 24 uger. Det vil sige, at bestiller man en Explorer i dag, vil man komme til at vente minimum til omkring midten af september.

Elmotoren fra Volkswagen har 286 hk

Med udgangspunkt i Volkswagens MEB-platform har Ford skabt en selvstændig elbil, der størrelsesmæssigt passer sammen med den nye Renault Scenic og Peugeot E-3008. Interiøret er rummeligt, og designet minder kun fjernt om “søstermodellen” ID.4.

Explorer kommer i basisudgaven med 170 hk og en rækkevidde på kun 384 km til 299.990 kr. Extended Range-versionen har Volkswagens nyeste elmotor med 286 hk og 545 Nm, og 0-100 km/t sker i et friskt tempo: 6,4 sekunder. Den fås fra 339.990 kr., og rækkevidden er 602 km med basisudstyret.

Stærkeste Explorer har to elmotorer, firehjulstræk, 340 hk og en rækkevidde op til 566 kilometer. Det er den dyreste Explorer-variant, der med Select-udstyr fås fra 359.990 kr. og med Premium-udstyr fra 379.90 kr.

To udstyrsvarianter findes på den danske hjemmeside. Basismodellen Select koster fra 299.900 kr., og den bedre udstyrede Premium fås med stærkere motorer og længere rækkevidde, og prisen starter ved 359.990 kr. Desværre har hverken Explorer Select eller Explorer Premium varmepumpe som standard. Det er ærgerligt, og Ford burde ikke tage 7.880 kr. for varmepumpen, som er vigtig for energieffektiviteten.

Select-varianten er veludstyret med LED-lygter, 19″ alufælge, adaptiv fartpilot, læderrat med varme, el-betjent førersæde med massage og hukommelsesfunktion, bakkamera, nøglefri betjening, infotainmentsystem med 14,6″ touchscreen (skærmens hældning kan justeres) og indtræk delvist i kunstlæder.

Premium-udgaven af Explorer kommer med adaptive matrix-LED-forlygter, 20″ alufælge, indtræk i kunstlæder, B&O-lydsystem og el-betjent bagklap. Rækkevidden er, på grund af blandt andet de større hjul, på 572 kilometer – i basismodellen er rækkevidden 602 kilometer.

Med prissætningen af Explorer viser Ford, at der er alvor bag introduktionen af bilen. I forhold til rækkevidde og kræfter ligger Explorer endnu bedre end Renault Scenic og Peugeot E-3008. I løbet af de kommende år introducerer Ford flere helt nye elbiler, og mens de fleste vil være udviklet af Ford selv, vil Explorer ikke være den eneste model, der grundlæggende stammer fra VW.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Brugte biler fra Ford til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS