februar 9, 2024

Facelift til Ford Puma. – Men hvor er elbilen?

Ford har lettet lidt på det akavede Puma-design og givet den en stor overhaling i kabinen. Men den lille crossover er dyr, og den ventede Puma på el lader vente på sig.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Fords forhandlere må efterhånden være ret utålmodige. De har en enkelt elbil, de kan sælge til danskerne, og den længe ventede Explorer står stadig i kulissen. Explorer er en spændende model, hvis prisen kommer til at ligge fornuftigt, men en mindre model vil også passe godt til Ford.

Den kommer, og det bliver den eksisterende Puma i en fuldelektrisk udgave. Nu kommer faceliftet af Puma, men elbilen er ikke med på holdet. Den præsenteres først “senere i år”. Der er endnu ingen detaljer fra Ford om den lille elbil, så faceliftet drejer sig indtil videre kun om benzinmodeller.

Puma er efterhånden ved at nærme sig sin 5 års fødselsdag, og den køreaktive mini-crossover har da også fået et facelift, der kommer med en helt ny og mere tidssvarende indretning omkring førerpladsen.

Prisstigning: Puma nu fra 289.990 kr.

Puma må på ydersiden nøjes med mindre justeringer, og især set bagfra er det svært at se, at der overhovedet er sket noget. Det er meget nemmere forfra, hvor Puma har fået Ford-logoet ned, hvor det hører hjemme – lige midt i grillen (og ikke over grillen).

Interiøret kommer til gengæld med ændringer, der er mere kød på. Hele instrumentbordet og indretningen omkring føreren er lavet om. Det gamle (for gamle) infotainmentsystem med 8″ touchscreen er sendt på pension, og den nye storskærm på 12″ står prangende i midterkonsollen under nye luftdyser – og under et nye B&O-lydpanel. Den digitale instrumentering er vokset til 12,8″ og står nu som et fritstående panel.

Puma kører med de samme motorer som før, men der er en undtagelse; ST-udgaven med 1,5-liters turbomotor med 200 hk findes ikke mere. Nu er der, som ST, kun en udgave med 1-liters motor med 170 hk og dobbeltkoblingsgearkasse. For mere besindige købere er der 1-liters motoren med 125 eller 155 hk.

De danske priser er allerede på plads, og der er desværre en solid prisændring for basismodellen med 125 hk og Titanium-udstyr, som er steget fra 259.990 kr. til 289.990 kr. Puma ST med 170 hk og dobbeltkoblingsgearkasse er til gengæld kun steget fra 438.860 kr. til 439.990 kr. Den model er så godt som ligegyldig, så det var langt bedre, hvis det var basismodellen, der ikke var steget.

Del artikel:

Brugte Ford Puma til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS