Kategorier
Elbil-guide Nyheder

Er EV5 den elektriske Kia Sportage?

Kun kort tid efter premieren på den store elbil EV9 præsenterer Kia en ny konceptbil, der bliver til den mere kompakte EV5. En elektrisk Sportage?

TEKST Morten Bek FOTO PR

Appetitten er stor: Købere på mange af de største markeder i verden vil have elektriske crossover-modeller, og det skal hellere være NU end i morgen.

Kia præsenterede for mindre end en uge siden sin seneste elektriske crossover, som bliver den største i koreanernes modelprogram. Den nye EV9. En stor elbil med solide SUV-træk og samme avancerede platform med 800 volt-teknologi som i EV6.

LÆS OGSÅ | SUV i stor størrelse: Kia EV9 klar til kamp

Mange andre bilmærker ville slappe af, puste ud efter den store premiere. Kia er videre med det samme. En ny uge, en ny elektrificeret konceptbil. Denne gang står der EV5 Concept på bilen, og dens fremtid er allerede afgjort.

I produktion allerede i løbet af kort tid

EV5 Concept er på mange måder en EV9 i nedskaleret størrelse, og det gør den karakterstærk og meget SUV-betonet. Den er kantet og ikke ligefrem aerodynamisk – en helt anden karakter end EV6.

Med først EV6, så EV9 og nu EV5 viser sig, med lidt god vilje, et mønster. EV-modeller med lige numre kan være lave biler med sportslighed i linjerne, mens de ulige numre bruges til højere SUV-modeller. Bare en tanke.

LÆS OGSÅ | Duel: BYD Atto 3 går efter struben på Kia Niro EV

Den store EV9 går i produktion med et design, der afviger meget lidt fra konceptbilen EV9 Concept, og det samme vil sandsynligvis ske, når EV5 Concept bliver til EV5.

Kia spilder ingen tid, og EV5 Concept, som blev præsenteret i Kina, vil senere i år gå i produktion. Det virker næsten som spildt arbejde med en konceptbil, når den færdige model allerede er 99 procent klar og har fået grønt lys.

Kina kommer først

Der er en lille usikkerhed omkring den nye Kia i forhold til Europa, hvor EV5 kan komme ind som en elektrisk pendant til Sportage. Kia skriver, ord for ord:

“Produktionsudgaven af modellen EV5 vil blive frigivet først på det kinesiske marked senere i år. Detaljer omkring fremtidige planer for andre (globale) markeder vil blive givet på et senere tidspunkt.”

LÆS OGSÅ | Test: Kan 585 hk give mening i Kia EV6 GT?

Det er alt andet end en blank afvisning, og EV5 vil da også være et perfekt supplement til den lave EV6 og den store EV9. Mere en SUV end EV6, men samtidig mere kompakt (og billigere) end EV9.


Elektriske biler fra Kia til salg på Bilbasen

Se flere elektriske biler fra Kia til salg på Bilbasen

Af Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.