januar 30, 2024

Få 8 års garanti på din nye Peugeot E-3008

Med stort batteri, klasseledende rækkevidde, firehjulstræk og masser af kræfter er der selvsagt store forventninger til Peugeot E-3008 – og nu kan den også fås med 8 års garanti.

TEKST Simon Hallenslev FOTO Peugeot PR (Opdateret d. 6. marts*)

Der er ikke længe til, at vi får mulighed for at komme helt tæt på den nye E-3008. En model, der forventes at blive banebrydende for franske Peugeot. Den kommer med enten forhjulstræk eller firehjulstræk, 73 kWh batteri eller 98 kWh batteri, samt en ydelse på enten 210 hk, 230 hk eller 326 hk.

Rækkevidden spænder fra 525 km i standardvarianten med det lille batteri, mens en Long Range version med det store batteri kommer helt op på 700 km. Det er ikke alene klasseledende. Det er også også sød musik i ørerne på Hr. og Fru Danmark, som nu også kan nyde sikkerheden af forlænget garanti.

Som noget nyt til E-3008 vil Peugeot også tilbyde ‘Peugeot Allure Care’ der, i franskmændenes egne ord, giver kunderne otte års ro i sindet.

Serviceaktiveret garanti

Batterigaranti på otte år er ikke sindsoprivende og er nærmest blevet industristandarden for bilmærkerne i dag. Den vil Peugeot dog gerne udvide. Nu skal alt fra elmotor, oplader, drivlinje samt alle elektriske og mekaniske hovedkomponenter være dækket af garantien i op til otte år eller 160.000 km.

Til E-3008 er Peugeot Allure Care altså en tilføjelse til de otte år eller 160.000 km, som Peugeot allerede yder på deres elektriske modeller i dag. Der er dog en betingelse.

Fuldstændig som Toyota betinger deres Toyota Relax, der giver op til 10 års garanti, kræver Peugeot med Allure Care regelmæssig service. Garantien forlænges automatisk med to år eller 25.000 km, når man får udført serviceeftersyn på et autoriseret Peugeot-værksted.

Ifølge Peugeot er det forhåbningen, at Allure Care skal bidrage til den grønne omstilling. Det skal lokke flere over i en elektrisk Peugeot og fjerne en af de bekymringer, som nye elbilkøbere står med.

*Præcision fra Peugeot om lanceringen af Allure Care-programmet i Europa: De første 11 lande, der deltager i Allure Care-programmet, fungerer som testere for Allure Care. Efter at have gennemgået resultaterne og erfaringerne med programmet vil Peugeot kommunikere om de næste skridt og yderligere implementering (i Danmark red.).

**Yderligere opdatering: Det står nu klart, at Allure Care faktisk kommer til Danmark, når Peugeot E-3008 lanceres til sommer.

Sig hej til ChatGBT

Foruden forlænget garanti, vil Peugeot også lancere et pilotprojekt i Storbritannien, Frankrig, Spanien og Italien, der byder ChatGBT velkommen i kabinen.

Den verdenskendte og hyppigt omtalte Chatbot, ChatGBT, der er udviklet af OpenAI, vil for fremtiden kunne boltre sig i Peugeots infotainmentsystem i-Cockpit. ChatGBT skal tage skridtet videre fra de stemmeassistenter, vi kender i dag, og gøre bilens system til en decideret sparringspartner.

Den kunstige intelligens vil, som stemmen i i-Cockpit, ikke kun kunne foreslå seværdige stop på ruten, men også gå dybere i historien og fungere som turguide, når man er fremme. Derudover vil ChatGBT kunne sørge for underholdningen med quizzer eller fun facts efter eget ønske, når man venter ved ladestanderen.

Når pilotprojektet i de fem lande er gennemført, forventer Peugeot at udrulle ChatGBT i en større skala i anden halvdel af 2024.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS