Ny el-crossover: MGS5 klar mod Renault Scenic E-Tech og Skoda Elroq
Bilbasen har allerede afsløret designet på efterfølgeren til Danmarks billigste elbil, MG ZS EV. Nu kommer der også langt flere fakta på bordet for afløseren, som hedder MGS5.
TEKST Morten Bek FOTO PR
MG Motors er den første bilproducent i nyere tid til at sende en elektrisk roadster på markedet. Kineserne har på den måde overhalet alt og alle med Cyberster, som kommer som Trophy med baghjulstræk og 340 hestekræfter til 499.999 kr. og som GT med firehjulstræk og 510 hestekræfter til 549.999 kr.
Dyrt? Nej, det kan man egentlig ikke sige om en fuldt udstyret åben bil, men der kan lure et højt værditab, som kan afskrække.
Det tager MG Motors højde for, og derfor åbnes nu for privatleasing af den elektriske sportsvogn med stofkaleche. Der er frit valg mellem Trophy med lang rækkevidde og GT med langt flere kræfter til samme pris.
Det er bemærkelsesværdigt, men også rigtig positivt, at MG Motors har valgt at tilbyde de to Cyberster-versioner til samme månedlige ydelse, selv om listeprisen på bilerne ligger 50.000 kr. fra hinanden.
På den måde kan man vælge den lettere Trophy med baghjulstræk og 507 kilometer på en opladning eller den meget accelerationsstærke GT med en rækkevidde op til 443 kilometer – ekstra rækkevidde eller ekstra råstyrke.
Privatleasingkontrakten løber op til 36 måneder, og engangsbetalingen er 34.995 kr. Den månedlige ydelse med 10.000 kilometer om året er 6.995 kr., og hvis Cyberster skal bruges som hverdagsbil, så der skal flere kilometer til, fås 5.000 ekstra kilometer til 350 kr. om måneden – og helt op til 40.000 kilometer om året.
Det er ikke småpenge, hvis man vælger at køre MG Cyberster i hele leasingkontraktens periode på tre år. Med 10.000 kilometer om året nærmer man sig efter tre år en samlet betaling på 300.000 kr. (286.815 kr.), og det bør give anledning til at se, om det måske alligevel ikke er bedre at købe Cyberster.
Selv med stort værditab skal der meget til, før Cyberster kun er omkring 200.000 kr. værd efter tre år – svarende at sælge Cyberster Trophy minus det beløb, man på privatleasing har betalt MG Motors efter tre år.
LÆS OGSÅ | Hybrid-crossover fra MG til 249.999 kroner
Om det så er køb eller leasing, er her lidt mere information omkring Cyberster-modellerne.
Cyberster Trophy med 340 hestekræfter og baghjulstræk smyger sig til 100 km/t på 5 sekunder, og den kommer (på privatleasing) som standard med valgfri farve, 19″ alufælge, elektrisk betjening af saksedørene, 360 graders kamera, skærme til instrumentering, infotainment og klimaanlæg.
Cyberster GT er udstyret stort set som Trophy, men i stedet for sæder og dørsider med kunstlæder, er der indtræk i kunstlæder og Alcantara. Derudover har den større fælge og dæk – 20″ – og med firehjulstræk og 510 hestekræfter er den meget hurtigere fra 0-100 km/t: 3,2 sekunder tager sprinten.
Bilbasen har allerede afsløret designet på efterfølgeren til Danmarks billigste elbil, MG ZS EV. Nu kommer der også langt flere fakta på bordet for afløseren, som hedder MGS5.
Den nye Kia EV3 med 604 kilometer rækkevidde og Prestige-udstyr til spotpris på privatleasing: 1.495 kr. om måneden i 36 måneder. Man skal bare være klar til høj engangsydelse.
Hvert år findes Årets Bil i Danmark og Årets Brugtbil – og i samme genre kåres Årets Varebil. I 2025-kåringen er et meget varieret felt kogt ned til fem modeller.
XPeng G6 har kun været på markedet i Danmark siden august, men nu er den model forældet. I Kina har XPeng præsenteret en G6 med hurtigere opladning, designændringer og mere lækkert interiør.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2025 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.