Kategorier
Nyheder

Nyt design til Danmarks mest solgte bil; Citroën C3

Citroën C3 er indtil videre den mest solgte bil i Danmark i år. Nu er den her med opfrisket design og endnu flere valgmuligheder

Af: Jacob Dalby / d. 30. oktober 2020

På førstepladsen over mest solgte biler i Danmark ligger Citroën C3. Lige under finder vi Peugeot 208, som C3 deler platform med, og Ford Kuga; Den populære plug-in hybrid. Nu er C3 lanceret i Danmark med et mildt ansigtsløft.

LÆS OGSÅ | Ny Hyundai i20 vil gå forrest

Det betyder en ny front med LED-forlygter, redesignede Airbumbs på siden og nye valgmuligheder i kabinen. LED-forlygterne er dog kun med LED i positionslyset som standard. Skal man have kørelys med LED skal man op i udstyrsniveau.

Masser af muligheder

De fire mulige udstyrsniveauer spænder fra Live over Feel og Shine til Shine Sport. Priserne spænder fra 119.990 kr. (kampagnepris) for billigste udstyrsniveau og motor op til 214.990 kr. for Shine Sport og den største motor. Vi anbefaler at springe det billigste udstyrsniveau over og vælge Feel istedet, hvor man både får Appe Car Play, 7” touchskærm, klimaanlæg og altså kørelys med LED som standard.

LÆS OGSÅ | Klumme: Hvis din mor var en bil

Motorprogramet er det samme med to benzinvarianter på enten 83 eller 110 hk eller dieselmotoren med 100 hk med et forbrug på 22,8 km/l.

Komforten er vigtigst

Citroën C3 kører som vi kender den – og meget som Peugeot 208. Dog med mere fokus på komfort. Både affjedringen og sæderne er blødere – ligesom den manuelle gearkasse desværre også er det. Det er lidt en suppedas at manøvrere mellem gearene, der har meget stor vandring. Citroën: Vi er klar til en ny manuel gearkasse fra jer af.

SE OGSÅ | VIDEO: Berner kører den værste bil, han har testet i år

Støjisoleringen er fint udført ved forsæderne, men desværre slipper mere støj igennem til passagererne på bagsæderne. Ligesom vi kender det fra mange af konkurrenterne i klassen. Det kan være lidt svært at følge med i en samtale på forsæderne ved motorvejshastigheder.

Af Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.