Nissan Ariya til kun 2.765 kr. på privatleasing
Nissan skruer op for charmen og tilbyder 36 måneders privatleasing med elbilen Ariya til kun 2.765 kr. om måneden. Det giver sammenlagt under 115.000 kr., hvis man kan nøjes med 10.000 km årligt.
TEKST & FOTO Simon Hallenslev
Der er ikke mange fuldelektriske valgmuligheder hos Toyota, hvis du vil have bilen lige nu. Kan du vente til 2026, vil der, ifølge Toyota, være hele seks dedikerede elbiler at vælge mellem. Bilen, du kan købe nu, er selvfølgelig Toyota BZ4X, der efter lidt startvanskeligheder nu ligger godt til i de danske salgsstatistikker. Derudover er BZ4X netop præsenteret i et stort facelift med flere kræfter og længere rækkevidde.
Nu er det ikke BZ4X, det skal handle om. Det er om de to næste i rækken. Først er der Toyota Urban Cruiser: En kompakt crossover, der er udviklet i tæt samarbejde med Suzuki og Daihatsu, og som lander i Danmark i løbet af efteråret. Derefter følger Toyota C-HR+, der, selvom navnet antyder det, ikke deler meget teknisk med plug-in hybridbilen C-HR udover et flot design. Vi ser nærmere på dem begge.
Toyota Urban Cruiser måler 429 cm i længden, 180 cm i bredden og 164 cm i højden, hvor sidstnævnte er 7,5 cm mere end Kia EV3. Dette er takket være frihøjden på 18 cm, der skal gøre den urbane crossover kapabel i terrænet. Ved det første møde med Urban Cruiser er det også højden, man først bider mærke i. Den ser høj ud – i særdeleshed sammenlignet med de andre klassen.
Og apropos klassen, så er Toyota Urban Cruiser tiltænkt som en budgetvenlig kompakt crossover. Den lille Toyota skal derfor bide skeer med en hel håndfuld konkurrenter, fra BYD Atto 2 og Opel Frontera til de hyppigt omtalte Skoda Elroq og Kia EV3. Toyota Danmark har ikke forhandlet priserne på plads endnu, men de er tæt nok på til, at de tør give et forsigtigt gæt, som er i omegnen af 240-250.000 kr.
Det er næppe billigt nok. Kinesiske BYD Atto 2 starter lige under 220.000 kr. og er udstyret med en kabine, der er federe end den, vi får lov at mærke i Urban Cruiser. Kabinen fejler ikke noget – men den er mærkbart budgetorienteret. Der er Toyota-dyder, der får lov at skinne igennem, som en bred vifte af fysiske trykknapper og en samlekvalitet, der fremstår ret solid. Størstedelen af plastmaterialerne er dog hårde på overfladen, ligesom infotainmentskærmen på 10,1″ virker klejn i instrumentbordet.
Pladsmæssigt finder voksne sig fint til rette på bagsædet op indtil omkring 1,80 meter, hvor hovedpladsen begynder at knibe. Benpladsen bliver næppe et problem selv for langlemmede takket være en akselafstand på 70 cm.
Indgangsvarianten Active får en pæn mængde udstyr. Her medfølger ting som LED-lygter, adaptiv fartpilot, nøglefri betjening, bakkamera, en avanceret sikkerhedspakke samt varmepumpe og batteriforvarmer. Om det er nok til at lokke, eller om Toyota får hakket lidt af prisen til lancering, må tiden vise.
Toyota Urban Cruiser kommer med to batteripakker: 49 kWh med 144 hestekræfter på forakslen og 61 kWh med 174 eller 184 hestekræfter som forhjuls- eller firehjulstrækker. Typegodkendelserne er ikke på plads, men der må forventes rækkevidde fra cirka 300 kilometer med det mindre batteri og op i omegnen af 400 kilometer.
I den anden ende af lokalet holder en bil, der emmer af alt andet end budgetorientering. Det er Toyota C-HR+, der har fundet sin form, selvom den har lidt vej til lancering. Modsat den udstillede Toyota Urban Cruiser, der er produktionsklar, er denne Toyota C-HR+ lavet af ler. Under de flotte former gemmer sig endnu ingen teknik, og den tonstunge lerklump skal, bogstaveligt talt, håndteres med fløjlshandsker.
Det, som øjet kan se, er dog færdigt, og det er værd at knytte et par ord til. Toyota C-HR+ fremstår nemlig mere voluminøs såvel som eksklusiv end navnesøsteren C-HR med plug-in hybridteknologi. Og det er i virkeligheden ikke så mærkværdigt. Selvom navngivningen indikerer noget andet, så er der ingen teknisk forbindelse mellem Toyota C-HR og C-HR+.
LÆS OGSÅ | Endelig bliver Toyota C-HR helt elektrisk
Den fuldelektriske Toyota C-HR+ måler 452 cm i totallængde og 275 cm mellem akslerne. Det er henholdsvis 16 cm og 11 cm mere end C-HR PHEV. Der er også lidt ekstra i højden og bredden, og med en kapacitet på 416 liter er bagagerummet 66 liter større. Prisen er der ingen indikationer på, men mon ikke den lander omkring 300.000 kr. – lige under Toyota BZ4X, der starter i 329.995 kr.
Den nye Toyota C-HR+ bliver introduceret sidst på året med to batteripakker: 57,7 kWh og 77 kWh. Ligesom det er tilfældet med BZ4X, kan man også vælge mellem for- og firehjulstræk.
Med det lille batteri og forhjulstræk får C-HR+ en elmotor med 167 hestekræfter, mens det store batteri håndterer 224 hestekræfter. Vil man have firehjulstræk, er der kun det store batteri på menuen. Til gengæld får man 343 hestekræfter og en kvik acceleration fra 0 til 100 km/t på 5,2 sekunder. Varmepumpe bliver standardudstyr, mens batteriforvarmer og op til 22 kW DC kan tilkøbes.
Nissan skruer op for charmen og tilbyder 36 måneders privatleasing med elbilen Ariya til kun 2.765 kr. om måneden. Det giver sammenlagt under 115.000 kr., hvis man kan nøjes med 10.000 km årligt.
Første kvartal af 2025 er gået, og i de tre måneder har VW ID.4 været den mest indregistrerede nye bil i Danmark. Tesla Model Y er stadig med i toppen, men det er VW ID. Buzz overraskende nok også.
Trump, told og tariffer. Tre ord, der efterhånden går hånd i hånd. Nu kan ordet ‘statsstøtte’ knyttes til trekløveret, da Trump vil booste salget af Tesla-modeller i Europa.
Vi holder længere fast i vores biler, og det får gennemsnitsalderen på biler i Danmark til at stige. Det er mere end 30 år siden, bilerne har været så gamle.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2025 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.