januar 22, 2024

Video: 286 hk løfter Skoda Enyaq til nye højder

Der er en stærk nyhed i Skoda Enyaq. Den har fået en ny elmotor med 286 hk som afløser for motoren med 204 hk. Vi ruller første tur i den forstærkede elektriske crossover.

TEKST OG VIDEO Morten B. Bek

Det er som om, Tesla med sine nedsatte priser på Model Y fandt et marked, som ikke var der før: amerikanerne har i 2023 udvidet det danske marked for nye biler, og mange danskere har med Model Y taget springet og har købt sig en elbil.

Man kan godt tale for meget om Model Y. Ja, den er populær, men den er ikke den eneste bil derude, og den er bestemt ikke den eneste elektriske familie-crossover.

En af de mest populære af de andre er Skoda Enyaq, og den tjekkiske model er en af de bedste i klassen med rummeligt og på alle måder praktisk interiør, lækre køregenskaber og fin rækkevidde.

Lidt stærkere end de 204 hk, som Enyaq 80-varianten har kørt med, må Enyaq gerne være – uden at der ligefrem er grund til at gå helt op i den dyre RS-udgave. Med den nye 85-variant, der erstatter 80’eren, kommer der mere power i Enyaq.

Lidt mere rækkevidde

Den tekniske fornyelse kommer i kraft af elmotoren, som debuterede i Volkswagen ID.7. Det er en elmotor med 286 hk og et usædvanlig muskuløst drejningsmoment på 545 Nm. Den er samtidig mere effektiv, hvorfor rækkevidden stiger lidt til 557 kilometer.

Ladeeffekten er det eneste, der halter lidt: 135 kW ved en lynlader imponerer ikke, men hvis Enyaq kan holde det niveau under meget af opladningen, kan det vise sig at være en okay kapacitet.

Motoren står sammen med et nyt og mere gennemtænkt infotainmentsystem, som giver en bedre samlet oplevelse af den fine familiebil.

Prisen på Enyaq 85 Premium under optagelse af videoen var 419.995 kr., men den er netop sat ned til 379.995 kr.

9 ud af 10 kan spare i gennemsnit 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Brugte Skoda Enyaq til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS