Nissan Ariya til kun 2.765 kr. på privatleasing
Nissan skruer op for charmen og tilbyder 36 måneders privatleasing med elbilen Ariya til kun 2.765 kr. om måneden. Det giver sammenlagt under 115.000 kr., hvis man kan nøjes med 10.000 km årligt.
TEKST Simon Hallenslev FOTO Skoda PR
Bilbasen var inviteret til Tjekkiet af Skoda Danmark
Her på Bilbasen kan vi godt tillade os at kalde Skoda Enyaq for favoritten. Også selvom den kun blev Danmarks anden mest solgte bil i 2024, og selvom den nært beslægtede VW ID.4 over en bred kam er solgt i større antal.
På Bilbasen er Enyaq helt beviseligt en favorit, fordi den har slået alle foregående rekorder for antallet søgninger på én model. Det er stukket af i løbet af 2024, og i begyndelsen af 2025 sidder den tjekkiske familieelbil fortsat tungt på toppen af statistikkerne.
Nu står favoritten klar med et facelift. En på alle måder mild og medgørlig opdatering, der kører Enyaq ind i et nyt designsprog og ellers gør alt det, den plejer at være god til.
Den opdaterede Skoda Enyaq ligner til forveksling lillesøster Skoda Elroq, når den ses forfra. Det er meningen, fordi de todelte forlygter og det generelle ‘Tech-Deck Face’, som Skoda kalder det, bliver en fast bestandel af mærkets nye designsprog.
Det er primært fronten, der er forandret, og som med skarpere linjer får den voluminøse familieelbil til at se mere stram og frisk ud i betrækket. Væk er også Skoda-logoet på fronten, erstattet med minimalistisk Skoda-skrift. På bagenden skal øjnene knibes sammen for at finde forskellene. En let revidering af LED-mønsteret i baglygterne sammen med den nye Skoda-skrift er reelt set dét, der er sket.
Mere bemærkelsesværdigt er den mørke kromfarve på de nederste dele af for- og bagkofanger samt sideskørter, som fungerer bedre på en mørk bil end en hvid. Det slipper man kun for, hvis man tilvælger Sportline-pakke eller vælger en Coupé.
Nu er det ikke alt, der skal gå op i optiske opdateringer. De nye todelte forlygter giver muligheden for tilvalg af en ny generation LED Matrix-forlygter med flere dioder. Og så er der aerodynamikken, der med ny kølergrill, kølerhjelm og forkofanger leder luften bedre omkring Enyaq.
LÆS OGSÅ | Skoda Enyaq er Årets Brugtbil 2024
Bedre aerodynamik giver lavere forbrug, så Enyaq nu kommer ustyrligt tæt på de magiske 600 kilometer på en opladning. Skoda Enyaq 85 kører 582 kilometer på en opladning, mens Coupé-varianten strækker strømmen helt op til 591 kilometer.
Den højnede effektivitet skyldes alene de aerodynamiske tiltag. Der er nemlig ingen ændringer i batterier eller elmotorer. De tekniske opdateringer af Enyaq sker løbende, og allerede i 2023 blev den udstyret med ny elmotor med 286 hestekræfter i stedet for 204. På batterifronten fås 82 kWh i 85-varianterne og 63 kWh i 60-varianterne.
Indvendigt er der sket meget, meget lidt med den opdaterede Skoda Enyaq. Det hele kan reelt set koges ned til det nye rat. Det er nu tre-eget i stedet for to-eget, men har derudover de nøjagtigt samme knapper i nøjagtigt den samme opsætning, som man altid har haft.
Interiør-pakkerne Lodge og Lounge er opdateret med nye materialer. Førstnævnte med orange seler og et nyt genanvendt stofmateriale kaldet Technofil, mens Lounge får kunstlæder og et alcantara-lignende materiale med grønne kontrastsyninger.
Når nu der ikke er meget nyt at berette om, vil jeg bruge et par linjer på at rose kabinen helt generelt. Enyaq har nemlig fra begyndelsen været et yderst behageligt sted at opholde sig, og når ikke man ændrer på noget, fjerner man heller intet fra den oplevelse.
LÆS OGSÅ | Test: VW ID. Buzz GTX er en ulv i fåreklæder
Det eneste, jeg kan finde i kabinen, der faktisk irriterer mig, er det håndtag man griber i for at lukke døren. Det er af tarvelig plastik, og får mig til at undres, hvorfor man vælger at spare et sted, som man rører hver eneste gang, man skal benytte bilen. Men lad det nu ligge.
Skærmene til instrumentering og infotainment er, som de altid har været, hvor det 13” store display, der optager pladsen i instrumentbordet, deles på tværs af VW-koncernen. Der er nu alligevel opdateret lidt på teknikken, som man først mærker, når man kører.
Med den opdaterede Enyaq følger også en helt ny aftapning af Travel Assist, der er Skodas samlebetegnelse for intelligente assistentsystemer. Travel Assist kører nu på version 2,6, der blandt andet betyder automatisk vognbaneskift.
På de helt nyanlagte tjekkiske motorveje gør den adaptive fartpilot og dertilhørende vognbaneskift et ganske fornemt stykke arbejde. Vognbaneskiftet klares hurtigt uden tøven, og den adaptive arbejder sømløst selv i halv-travl trafik.
Der er intet i hverken det officielle pressemateriale eller til præsentationen, der indikerer, at man med opdateringen har skruet op for mængden af støjisolerende materialer. Alligevel er noget anderledes med støjniveauet. Asfalten på de nyanlagte motorveje gør det svært at vurdere vejstøj. Det er imidlertid også vindstøjen, jeg bider mærke i – eller, rettere, mangel på samme.
Den opdaterede aerodynamik sender luften bedre rundt om forhjulene såvel som over bilen, hvilket jeg tror, gør forskellen. Enyaq fremstår bemærkelsesværdigt tyst, og selv ved 130 km/t kan min sidemand og jeg hviske til hinanden.
Den opdaterede Skoda Enyaq kører også med en mild modifikation af undervognen. Opsætningen er nu lig den, som Skoda introducerede med Elroq, og selvom der ikke officielt er store tekniske ændringer, smører den et tyndt lag af ekstra komfort på Enyaq.
Skoda Enyaq føles kun endnu mere sikker og stabil. Testruten går tæt på den østrigske grænse, hvor farten er optimistisk skiltet til 90 km/t trods moderate kurver. Det har den ellers fedladne elbil ingen udfordringer med, og det bliver kun bedre på motorvejen, hvor den står som et godstog på skinner.
Med opdateringen følger en større mængde standardudstyr til Skoda Enyaq. Nøglefri betjening, tre-zonet klimaanlæg med og ratvarme er tilføjelser i forhold til før.
I Danmark starter Skoda Enyaq på 299.995 kr. for Enyaq 60 med 204 hestekræfter. Den har de førnævnte udstyrsdetaljer, men også el-betjent bagklap, trådløs opladning af to smartphones, køreindstillinger, varmepumpe og stor sikkerhedspakke med opdateret Travel Assist.
Vil man op i den mere eftertragtede Skoda Enyaq 85, må man op og give 349.995 kr. med samme mængde udstyr som til den ovennævnte Enyaq 60. Vil man have firehjulstræk, skal man smide 20.000 kr. oven i, til en samlet pris på 369.995 kr. for Skoda Enyaq 85.
Merprisen for Enyaq Coupé i forhold til den almindelige Enyaq er 15.000 kr. Alle varianter fås også som Sportline med stylingkit, mere udstyr og ingen kromfarvede bundpaneler – her er merprisen 40.000 kr.
Det er farligt at forandre en favorit. Et enkelt nyt krydderi kan ændre totaloplevelsen på den velkendte gryderet, som alle elsker. Derfor har Skoda grebet det rigtigt an: De tekniske ændringer er kommet drypvist, så folk har ændret sig til den forbedrede smag.
Med det nye frontdesign samt tilføjelsen af kromfarvede paneler er der klart taget en chance, som for nogen vil kræve tilvænning. Derudover har Skoda dog været både forsigtige og velovervejede, så opdateringen står som en mild forbedring, der ikke gør favoritten mindre elskværdig. Tværtimod.
Den opdaterede Skoda Enyaq har kunnet bestilles siden januar, og Skoda Danmark forventer, at de første kundeleverancer sker allerede fra starten af april.
Skoda Enyaq 85
Motor: Elmotor (Bag)
Ydelse: 179 hk/310 Nm
0-100 km/t: 6,7 sekunder
Tophastighed: 180 km/t
Forbrug: 15,1 kWh/100 kilometer
Batteristørrelse: 77 kWh (anvendelig)
Rækkevidde: 575 kilometer
Ladekapacitet: 175 kW
Mål (L/B/H): 465/188/162 cm
Køreklar vægt: 2.141 kilo
Trækvægt: 1.000 kilo
Bagagerumsvolumen: 585-1.710 liter
Pris: 359.995 kr. (Enyaq fås fra 299.995 kr.)
Privatleasing (engangsydelse/mnd. ydelse): 9.995/4.195 kr. (Enyaq fås fra denne pris)
Beskatningsgrundlag, firmabil: 324.013 kr. (Enyaq fås fra 292.069 kr.)
Nissan skruer op for charmen og tilbyder 36 måneders privatleasing med elbilen Ariya til kun 2.765 kr. om måneden. Det giver sammenlagt under 115.000 kr., hvis man kan nøjes med 10.000 km årligt.
Første kvartal af 2025 er gået, og i de tre måneder har VW ID.4 været den mest indregistrerede nye bil i Danmark. Tesla Model Y er stadig med i toppen, men det er VW ID. Buzz overraskende nok også.
Trump, told og tariffer. Tre ord, der efterhånden går hånd i hånd. Nu kan ordet ‘statsstøtte’ knyttes til trekløveret, da Trump vil booste salget af Tesla-modeller i Europa.
Vi holder længere fast i vores biler, og det får gennemsnitsalderen på biler i Danmark til at stige. Det er mere end 30 år siden, bilerne har været så gamle.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2025 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.