januar 10, 2024

Forbedret Toyota BZ4X fås fra 359.990 kr.

Elbilen fra Toyota kommer også med nye navne på udstyrsniveauerne, med tekniske forbedringer og et helt nyt batterivarmesystem.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Toyota opgraderede i 2023 elbilen BZ4X med ny software, som blandt andet ændrede klimaanlæggets påvirkning af rækkevidden og åbnede op brug af en lidt større dele af batteriets kapacitet, før rækkevidden går i 0.

Toyota har imidlertid også arbejdet på tekniske opgraderinger. Det er opgraderinger af hardware og tilføjelser, som nu kommer i BZ4X. Flere af opgraderingerne gør det nemmere og mere behageligt at køre og bruge en elbil, når det er frostvejr.

BZ4X lanceres i 2024-udgaven til nye og lavere priser, så den elektriske crossover fremover fås fra 359.990 kr.

Mere varme til både batteriet og benene

Der er på flere måder varmere tider på vej i BZ4X. For at gøre lynopladning hurtigere, har Toyota konstrueret et nyt batterivarmesystem. Ved lave temperaturer, særligt i frostvejr, betyder det, at batteriet kan lade hurtigere end før. En ny varmepumpe og anden teknik øger batteritemperaturen.

På papiret er hverken rækkevidden eller ladehastigheden påvirket af det nye varmesystem, men det vil sandsynligvis gøre en forskel i forhold til opladningstiden ved en lynlader (Toyota lover op til 150 kW og 10-80 procent på 30 minutter).

Alle udgaver har det nye varmesystem som standard, men i dyreste udstyrsvariant, Executive, er der endnu mere varme: som i søstermodellen RZ fra Lexus kommer BZ4X Executive med strålevarmere monteret under ratstammen og instrumentpanelet.

Det er et varmeprincip, med infrarøde stråler, der kendes fra elektriske terrassevarmere, og det skal sikre hurtig opvarmning af ben og underkrop for føreren og forsædepassageren.

Prisfald på 18.000 kr. for basismodellen

2024-versionen af BZ4X med de seneste opgraderinger har allerede fået prisskilt i Danmark, og basisudgaven koster nu 359.990 kr. Det er et fald på 18.000 kr. fra sidste års pris på 377.990 kr., som i sig selv var et fald fra den oprindelige pris på 397.990 kr.

Basisudgaven og mellemste udstyrsvariant har skiftet navn, og i stedet for Essential og Active hedder de nu henholdsvis Elegant og Prestige. Dyreste udgave, Executive, har ikke fået nyt navn. Alle udgaver har forhjulstræk, elmotor med 204 hk – og rækkevidden er 503-513 kilometer. Firehjulstræk og 218 hk fra to elmotorer koster 20.000 kr. ekstra.

BZ4X Elegant til 359.990 kr. har 18″ alufælge, tagræling, LED-forlygter, varme i forsæderne og rattet, 8″ touchscreen, regnsensor, bakkamera, nøglefri betjening, adaptiv fartpilot og netbaseret navigation.

BZ4X Prestige til 379.990 kr. kommer med adaptive matrix-LED-forlygter, el-betjent bagklap, varme i forruden, indtræk delvist i kunstlæder, 360 graders kamera, 12,3″ touchscreen og – som nyt udstyr – blind vinkel-system, som advarer med havariblink, hvis en hurtigt kørende bil nærmer sig bagfra.

BZ4X Executive til 394.990 kr. er umiddelbart langt billigere end tidligere (439.990 kr.), men den lavere pris hænger i nogen grad sammen med, at varianten har mistet udstyr; 20″ alufælge, panoramaglastag, JBL-lyd og metallak koster nu ekstra i en Premium-pakke til 15.000 kr. I forhold til Prestige-versionen lokker den dog stadig med ventilation i forsæderne, varme i bagsædet, fodsensor-styret bagklap og en række andre udstyrsdetaljer.

Del artikel:

Brugte Toyota BZ4X til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS