december 22, 2023

Ny Lexus RZ 300e kører med forhjulstræk og lavere pris

Lexus fjerner en elmotor fra RZ 450e, så den bliver til RZ 300e og kører med forhjulstræk og lavere ydelse. Det er positivt for rækkevidden – og for prisen, hvis bilen kommer til Danmark.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

Lexus står som den eksklusive søster til Toyota, og derfor er det passende, at elbilen RZ kører med langt flere hestekræfter end den nogenlunde tilsvarende bil fra Toyota, BZ4X. I RZ 450e har man adgang til 313 hk – i BZ4X må man tage den mere med ro med enten 204 eller 218 hk.

Men brugen af to elmotorer i RZ 450e og den høje ydelse giver en middelmådig rækkevidde. 440 kilometer på en opladning er mere end nogle få kilometer i forskel fra Audi Q4 E-Tron med 286 hk, som leverer 531 kilometer.

Lexus har erkendt, at der er brug for en RZ med mere rækkevidde, og i den nye RZ 300e er der færre kræfter, en motor mindre og længere rækkevidde.

Kommer den til Europa?

Lexus har ikke bare fjernet den bageste elmotor for at give RZ længere rækkevidde. Med forhjulstræk og 204 hk har RZ 300e også fået plads til en underramme, der hvor elmotoren sidder i RZ 450e. Rammen undertrykker vibrationer og støj, så man får en mere luksuriøs køreoplevelse i den forhjulstrukne RZ.

Batteriet er samtidig lidt større end i RZ 450e (og større end i BZ4X) med en kapacitet på 72,8 kWh – 1,4 kWh større.

Den nye variant RZ 300e blev præsenteret i USA samtidig med mindre opdateringer til RZ som model, og derfor er den officielle rækkevidde udregnet efter en anden norm, end WLTP-normen, der bruges i Europa. Den amerikanske norm går for at være mere striks og mere realistisk.

I USA har RZ 450e en rækkevidde på 352 kilometer, mens den nye RZ 300e leverer 425 kilometer på en opladning. Et bud er, at RZ 300e efter WLTP-normen vil komme tæt på 500 kilometer.

Vi har spurgt Lexus’ presseafdeling, om RZ 300e kommer til Europa og dermed også til Danmark. Mens der endnu ikke er data og tekniske specifikationer på en europæisk version, forventer de, at RZ 300e på et tidspunkt vil blive en del af modelprogrammet.

Del artikel:

Brugte biler fra Lexus til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Hvad sker der, Mitsubishi?

Mitsubishi i Danmark virker til at være gået i dvale. De nyeste modeller på Renault-basis findes ikke i Danmark, og den nye Outlander lader vente på sig. Nu er der facelift til den Captur-baserede ASX.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS