april 16, 2024

Forbudt! Alfa Romeo Milano hedder nu Alfa Romeo Junior

Kun en uge efter verdenspremieren skifter Alfa Romeo Milano navn til Alfa Romeo Junior. Årsagen er de italienske politikeres nationalfølelse.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Italienerne er et stolt folkefærd, og den nationale stolthed er så stor, at man skulle tro, at Romerriget stadig eksisterede. Den nyeste begivenhed i Italien viser, at intet skal komme på tværs, når det handler om landets historie og ære.

For en uge siden var der verdenspremiere på den spritnye Alfa Romeo Milano. En lille crossover, som altså er opkaldt efter modebyen i det nordlige Italien. Milano er stedet, hvor Alfa Romeo blev grundlagt i 1910.

Men den går ikke! Navnet Milano, som er valgt af offentligheden til modellen, har fået mange italienske politikere til at fare op af stolene. Det er ikke noget nyt, at de farer op af stolene, men denne gang har det en næsten øjeblikkelig effekt. Den nationale stolthed er nemlig på spil, og politikernes vrede har ført til, at Alfa Romeo omdøber sin Milano til Junior.

Ingen forsinket aprilsnar

Præcis som så meget andet i Italien, der sker med forsinkelser eller manglende punktlighed, kunne det her godt være en forsinket aprilsnar. Men det er ikke noget, hverken Bilbasen eller Alfa Romeo bare har fundet på, så Milano er med øjeblikkelig effekt omdøbt til Junior.

Det politiske stormvejr handler om den stærke nationale stolthed. Milano skal ikke produceres i Milano, og den skal end ikke produceres i støvlelandet. Den skal produceres på Fiat-fabrikken i Tychy i Polen, hvor der i forvejen produceres Fiat 500 og Lancia Ypsilon, og politikerne vil ikke tillade, at den nye crossover sælges under navnet Milano.

Den italienske industriminister Adolfo Urso har udtalt til nyhedsmediet Automotive News Europe, at “… en bil produceret i Polen kan ikke hedde Milano. Det forbyder den italienske lovgivning.”

Alfa Romeo udtaler sig med slet skjult politikerlede i en pressemeddelelse, at “Til trods for Alfa Romeos tro på, at navnet (red.: Milano) overholdt alle lovmæssige krav, og at der er større og langt mere vigtige emner end navnet på en ny bil, har Alfa Romeo besluttet sig for at ændre navnet fra “Milano” til “Alfa Romeo Junior” i den fælles forståelses ånd.”

Den italienske lovgivning er en mærkelig størrelse, når den fører til, at et unikt navn som Milano, der ville vise den nye crossovers oprindelse i Europa og andre steder i verden, skiftes ud med det ligegyldige og den-er-godt-nok-lille-og-sød-navn Junior.

Alfa Romeo har tidligere brugt navnet Junior i 1960’erne som en tilføjelse til en bilmodels navn. Modellen kørte med navnet GT 1300 Junior.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Hvad sker der, Mitsubishi?

Mitsubishi i Danmark virker til at være gået i dvale. De nyeste modeller på Renault-basis findes ikke i Danmark, og den nye Outlander lader vente på sig. Nu er der facelift til den Captur-baserede ASX.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS