juli 26, 2023

Forsinket: Volvo EX90 kommer først om et år eller endnu senere

Produktionen på fabrikken i amerikanske South Carolina er udsat 5-6 måneder på grund af softwareproblemer – det betyder levering fra efteråret 2024

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

På Volvos hjemmeside indgår den nye topmodel, den elektriske EX90, på lige fod med den nye EX30, C40 Recharge og XC40 Recharge under “Tilgængelig online” i online-shoppen. Man kan sammensætte EX90 præcis, som ønskerne og pengepungen dikterer – farve, fælge, motorer og meget andet.

Men uanset om man vælger EX90 med den ene eller den anden motorydelse, om den er Denim Blue eller Vapor Grey, så har det pludselig meget lange udsigter, før bilen på hjemmesiden kan blive til virkelighed. Volvo har udsat introduktionen af EX90, som skal produceres på producentens forholdsvis nye fabrik i amerikanske South Carolina.

Fabrikken er der ingen problemer med. Det er softwaren, der er problemet. Utallige nye sikkerheds- og assistentsystemer overrumpler i stigende grad bilproducenterne, og også hos Audi og Porsche er nye elbiler udsat på grund af sofware-relaterede problemer.

5-6 måneder ekstra giver lange udsigter

Produktionen i USA skulle være startet før årsskiftet, så kunderne skulle kunne køre af sted i deres nye EX90’ere nogle måneder senere. Både foråret og sommeren 2024 kommer sandsynligvis til at gå, før de første EX90-ejere kan få udleveret deres biler.

Produktionsstarten rykkes med 5-6 måneder, som det hedder lige nu fra Volvos side, og en tidsramme så løs tyder på, at det er håbet lige nu hos ledelsen hos Volvo at holde forsinkelsen på det niveau. Hvis forsinkelsen ender med at ligge på 6 måneder, og produktionen starter i maj eller juni, vil danske kunder tidligst kunne få deres biler i starten af efteråret. Med produktion i USA er transportvejen lang.

Hvis man alligevel har lyst til at reservere en EX90, som det stadig er muligt på Volvos danske hjemmeside, kan man vælge mellem Twin Motor med 408 hk og en rækkevidde på 585 kilometer til 967.564 kr. og Twin Motor Performance med 517 hk og 580 kilometer rækkevidde til 1.025.314 kr. Med forsinkelsen er der risiko for, at priserne også skal justeres.

Den store EX90 bliver overhalet af den nye lille EX30. Den mindre SUV, som er en meget vigtig model for Volvo, produceres i Kina og skulle komme til Danmark omkring nytår. Der er indtil videre ingen forsinkelser i forhold til EX30.


Elbil fra Volvo til salg på Bilbasen

Se flere elbiler fra Volvo til salg på Bilbasen lige her

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS