maj 6, 2024

Har du 150 millioner kroner? Så kan denne McLaren F1 (måske) blive din!

I 2021 blev denne Mclaren F1 solgt for lige over 142 millioner danske kroner. Nu er den til salg igen, men kilometertælleren er kun steget med 21 kilometer siden sidst.

TEKST Rasmus Christiansen FOTO Sotheby’s

McLaren F1 blev udviklet af McLaren Automotive i 1992 og var verdens hurtigste serieproducerede bil. Bag udviklingen stod et hold af ingeniører ledet af Gordon Murray, der skabte en superbil fra fremtiden med et kulfiber-chassis og en kraftfuld V12-motor fra bayerske BMW. 

McLaren F1 opnåede succes på racerbanen og vandt bl.a. Le Mans i 1995, hvilket cementerede dens status som bilikon. Der blev kun bygget 106 eksemplarer af den eftertragtede model til gadebrug, og det har gjort den til en darling blandt verdens rigeste bilsamlere.

En god investering 

Prisen på en McLaren F1 har kun gået én vej, siden den kom på markedet i 1992. Fra ny lød prisen på omkring 1 million dollars, men værdien er siden eksploderet på auktionsmarkedet.

I løbet af det seneste årti er prisen på McLaren F1 nået astronomiske niveauer. Hvis du har gaflet et flot eksemplar for under 100 millioner kroner, så har du gjort en god handel.

Den stejle prisudvikling afspejler bilens status som en af ​​de mest eftertragtede og sjældne biler i verden, som kan gøre selv den rigeste sheik blød i knæene.

Når det kommer til McLaren F1, er selv en almindelig service en dyr fornøjelse. Selvfølgelig. Et enkelt rutinemæssigt dækskift vil hurtigt løbe op i mere end 300.000 danske kroner. Selvom det nok ikke mere end et greb i lommen, hvis man har en Mclaren F1 holdende.

Skal den være din?

Som nævnt, så er det kun 3 år siden at dette eksemplar var under hammeren. Man kan ikke klandre den nuværende ejer for at have overkørt sin ikoniske bil. Faktisk har den knap fået en tur fra den ene ende af garagen til den anden, da den kun har kørt 21 kilometer over de sidste 3 år.

I alt har denne Mclaren F1 kun kørt 410 kilometer på tværs af næsten 30 år, hvilket illustrerer med tydelighed, at den har været tænkt som investeringsobjekt helt fra den trillede af samlebåndet. Den spinkle liste af tidligere ejere kan alle grine hele vejen til banken, mens vi resten kan fælde en tåre over, at mesterværket aldrig er blevet brugt efter hensigten.

I 2021 blev bilen vurderet til 104 millioner kroner, men hammerslaget endte på over 142 millioner kroner. Bilen skal nu igen på auktion, og denne gang bliver det hos eksklusive auktionshus Sotheby’s. Auktionshuset gør meget ud af deres kunders anonymitet, så det endelige hammerslag vil ikke blive meldt ud officielt.

Auktionen finder sted fra den 13. til 16. maj i New York, og det forventes, at værdien af bilen er steget med flere millioner kroner siden sidste hammerslag. Så hvis du har omkring 150 millioner kroner, som du ikke ved hvad du skal bruge til, er det nu, du skal handle.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Rasmus Tønder Christiansen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS