maj 1, 2024

Ugens fund: Er Ferrari 458 Italia den bedste sportsvogn nogensinde? 

Den er veldesignet, kører eftersigende formidabelt og så lyder V8-motoren bare himmelsk. Nu kan den blive din. 

AF: Zacharias Lund FOTO: Salgsbilleder

Når Top Gear-legenderne James May og Jeremy Clarkson er fuldkommen på Månen over en bil, må der være noget om snakken. Denne Ugens fund har siden dens lancering luret i krogene som den bedste sportsvogn nogensinde. 

Det er muligt selv at komme med sit besyv på den sag, for netop nu er denne Ferrari 458 Italia til salg. Går man bare en smule op i køreegenskaber eller god motorlyd, bør man opleve en tur bag rattet af denne Ugens fund. 

Et kvantespring i køreegenskaber og teknologi

Forgængeren til denne ugens fund hed Ferrari F430 og det var ikke ‘bare’ en Ferrari. F430 havde flere elementer fra den legendariske Enzo såsom de eksponerede baglygter og gitteret bagpå, der giver et direkte kig ind til V8-motoren. 

Da Ferrari i 2004 lancerede og introducerede Ferrari F430, var motorjournalister verden over ganske imponerede over den nye entry-level Ferrari. Ligesom Jeremy Clarkson og James May kun havde rosende ord om Ferrari 458 Italia, var de bestemt heller ikke blege for at kalde Ferrari F430 for spektakulær. 

Faktisk ejer James May både en Ferrari F430 og en 458 Italia. Det må uden lige være et blåstempel, når selveste Captain Slow ejer dem. 

Trods de rosende ord og motorjournalisternes begejstring for Ferrari F430, tabte de selvsamme journalister kæben, da Ferrari i 2009 sendte 458 Italia på gaden. 

Anerkendte bilmedier som EVO, Top Gear og Auto Express udnævnte den i sin tid til at være blandt de bedste superbiler nogensinde. En titel, der siden har fået flere bejlere, men denne ugens fund spøger altid i krogene. 

Selvom den blev introduceret for 15 år siden, er den fortsat aktuel med sine køreegenskaber, og hvad der på daværende tidspunkt var banebrydende teknologi, der fik Ferrari F430 til at ligne en bil fra stenalderen, er fortsat velfungerende efter nutidens standarder.

Ferrari 458 Italia

Motor: V8, 4.497 cm3, benzin
Ydelse: 570 hk / 540 Nm
0-100 km/t: 3,4 sekunder
Tophastighed: 325 km/t
Forbrug: 7,3 km/l
Mål (L/B/H): 453/194/121 cm
Køreklar vægt: 1.380 kilo
Nypris: 4.250.000 kr.


En fremtidig klassiker

Når det kommer til stykket, så er denne Ugens fund jo også bare en bil, man gerne vil kigge på. En bil, der her 15 år efter lancering stadigvæk tager sig godt ud og har et nutidigt design. 

Med al den gode omtale og titlen som en af de bedste superbiler nogensinde, kan man ikke andet end at holde af 458’eren. Jeg kan også kun forestille mig, at den kærlighed bliver større og større, jo mere tid man bruger bag rattet. Det kan endda også vise sig at være en god investering.

Titlen som en fremtidig klassiker tilfalder ikke alle biler. Det er typisk biler, der enten revolutionerede bilverden eller biler, der markerer enden af en æra. Ferrari 458 markerer bestemt enden af en æra. 

Det var den sidste Ferrari med en V8-sugemotor og samtidigt revolutionerede den bilverden med sin teknologi. Den er vist selvskrevet som en fremtidig klassiker. 

Rullende perfektion

Det er svært at finde minusser ved denne ugens fund. Så skulle det da lige være, at den nok er en smule tørstig og benzinpriserne er tilsvarende høje. Jeg tvivler dog på, at man skænker benzinpriserne en tanke, når man suser derudad i sin Ferrari 458 Italia.  

Går man med en drøm om at være ejer af en Ferrari og ikke vil gå på kompromis med hverken køreegenskaber eller lyd, så er denne ugens fund lige noget for dig. 

Prisen for al den skønhed og perfektion, tænker du? 1.150.000 kr. (uden afgift). Om den pris kan man mene, hvad man vil. Hvad der er sikkert er, at man får en af verdens bedste superbiler nogensinde.

Det er Formula Automobile i Lyngby, der har den fantastiske superbil til salg og du kan opleve den her. 

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Flere Ferrari til salg på Bilbasen.

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS