oktober 11, 2023

Her er de syv finalister til Årets Bil i Danmark 2024

Kåringen af Årets Bil i Danmark 2024 er kommet et skridt videre mod en vinder: Syv biler er i finalen – store sedaner som BMW i5 og VW ID.7, den prisbillige BYD Dolphin og den store Kia EV9.

TEKST OG FOTO Morten B. Bek

Årets Bil i Danmark 2024 kåres først den 28. november, men det første vigtige skridt er taget: Efter to dages test på og omkring Jyllandsringen har juryen – bestående af 20 motorjournalister – valgt syv bilmodeller, som går videre til finalen.

Der er biler fra 235.000 kr. til langt over 1 mio. kr. med i feltet. Fra den prisbillige BYD Dolphin til de store modeller som BMW i5 og Kia EV9.

Nogle af bilmodellerne, som er valgt fra, er BYD Seal, Jeep Avenger, Honda E:NY1 og Nio EL6. Finalefeltet er diverst med biler fra Kina, Sydkorea, Japan og Tyskland – og der er sedaner, hatchbacks, SUV’er og crossovers med i puljen. Fire af de syv biler i finalen fås udelukkende som elbil. BMW 5-serie fås som elbil, PHEV, benzin- eller dieselbil, mens Hyundai Kona fås som elbil og benzinbil (i andre lande som hybrid). Toyota Prius fås (i Danmark) udelukkende som PHEV.

Sådan stemte vi hos Bilbasen

De syv finalister til Årets Bil i Danmark 2024:

BMW i5
BYD Dolphin
Hyundai Kona
Kia EV9
Toyota Prius
Volkswagen ID.7
XPeng G9

Bilbasen har to medlemmer Danske Motorjournalister (MKD), som er medlem af juryen og har stemt ved kåringen. Simon Hallenslev og Morten B. Bek.

Simon Hallenslevs syv favoritter til finalen var BMW i5, BYD Dolphin, Hyundai Ioniq 6, Hyundai Kona, Toyota Prius, VW ID.7 og XPeng G9.

Morten B. Beks syv favoritter til finalefeltet var BMW i5, BYD Dolphin, Hyundai Ioniq 6, Hyundai Kona, Toyota Prius, VW ID.7 og XPeng G9.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS